banner113

Günlük kiralık evlerde belge zorunluluğunun detayları belli oldu

banner106

Maliye günlük kiralanan evlere el attı. Bu tür kiralamalarda, tahsilatın banka ve PTT üzerinden yapılması zorunluluğu getirildi. İşte detaylar... 

Günlük kiralık evlerde belge zorunluluğunun detayları belli oldu
10 Haziran 2017 Cumartesi 12:34

banner108
banner238
Maliye Bakanlığı, hem vergi kaçağının önüne geçmek hem de güvenlik nedeniyle günlük kiralanan evler için sıkı tedbirler aldı. 
ÖDEMELER BELGELENDİRİLECEK
Bu kapsamda haftalık, günlük veya benzeri şekilde kısa süreli konut kiralamalarında tutara bakılmaksızın kiraya ilişkin tahsilât ve ödemelerinin banka veya PTT tarafından belgelenmesi zorunluluğu getirildi. Sabah'tan Hazal Ateş'in haberine göre, Maliye Bakanı Naci Ağbal, konutlarını günübirlik kiraya verenler ve araç kiralama işi yapan firmaların tahsilâtlarının tamamını banka ve benzeri kurumlar vasıtasıyla yapmak zorunda olacaklarını belirterek, uymayanlara özel usulsüzlük cezası kesileceğini söyledi.
AĞIR CEZALAR GELİYOR
Bildirimde bulunmayanlara suç örgütlerine yardım yataklıktan ceza verilebilecek. Maliye Bakanı Ağbal, "Burada da bir tutar sınırlaması olmayacak. Kiralamanın bedeli 50-100 lira da 10-15 bin lira da olsa banka ve benzeri aracı finansal kurumlar aracılığıyla tahsil edilecek. Bu kurala uymayanlar hakkında, 350 lira ile bin 400 liradan az olmamak kaydı ile işlem bedelinin yüzde 5'i kadar özel usulsüzlük cezası kesilecek" diye konuştu.
Otel, pansiyonlarda kalanların kimlik bilgileri online güvenlik birimlerine bildiriliyor. Ancak günlük kiralanan evlerde bu sistem mevcut olmadığı için arananlar ve terör örgütü üyeleri buralarda kalabiliyor. Günlük kiralık evler, uzun süredir otelcilerin de gündeminde bulunuyor. 
Evini günlük kiraya verenlerin, ticaret yaptıkları için otel gibi değerlendirilerek esnaf odasına kayıt yaptırması ve vergisini ödemesi gerekiyor. Emniyet bu evleri takibe alırken bildirimde bulunmayanlara kapatma cezası uygulanacak.

 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.