banner113

MEZOTERAPİ NEDİR ? HANGİ DURUMLARDA UYGULANIR ?

banner106

Plastik,Rekonstrüktif  ve Estetik Cerrahı Op Dr. Celal Alioğlu konu hakkında önemli bilgiler verdi.

MEZOTERAPİ NEDİR ? HANGİ DURUMLARDA UYGULANIR ?
19 Ocak 2023 Perşembe 16:19

banner108
banner238

Günümüzün popüler medikal estetik işlemlerinden bir tanesi olan çapraz bağsız hyaluronik asit enjeksiyonu bilinen ismiyle gençlik aşıları gerçekten etkili midir?

Gençlik aşısı dediğimiz ürünlerin içerisinde temel olarak cildimizin ve bağ dokumuzun yapısında olan çeşitli ürünler yer almaktadır. Aslında bu ürünler yeni nesil mezoterapi ürünleri olarak adlandırılabilir. İçeriklerinde temel ürün olarak dolgularda yer alan hyaluronik asit bulunmaktadır. Bununla beraber ek olarak cildin ihtiyaç duyduğu çeşitli vitamin, mineral ve proteinler de yer alır.

Mezoterapi, deri üzerinde birçok rahatsızlığın tedavisinde kullanılır. Saç tedavisi, çatlaklar, lekeler, yara izleri, cilt yenileme, bölgesel zayıflama, selülit, anti-aging ve deri hastalıklarının tedavi edilmesi için kullanılan bir yöntemdir. Cilt altındaki kolajen ve elastin yapılarını uyararak etki etmeye başlar. Mezoterapi tedavisine başlayan hastaların sıkça sorduğu soruların başında “Mezoterapi etkisi ne kadar sürer ve kalıcı mıdır?” gelir.

Mezoterapi uyguladıktan sonra gözle görülür olumlu etkileri görebilirsiniz. Tedavinin sonucu ise 2 ile 4 ay sürmektedir. Tam olarak istenen noktaya gelinmesi 4 ila 6 seans arasındadır. Seansların önerilen aralığı ise 15-20 gün arasıdır. Mezoterapi tedavisi kalıcı bir çözüm değildir. Cildin tipi ve dış etkilere göre kalıcılık süresi farklılık gösterir.

Gençlik aşısı olarak bilinen Somon DNA aşısı hyaluronik asit ve Somon DNA'dan oluşan bir aşı tedavi uygulamasıdır. Somon DNA aşısı sonrası ciltte hızla artan nem ve elastikiyet parlaklık sağlar.

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.