banner113

Paranoid kişilik bozukluğu ilişkilere zarar veriyor

banner106

Uzman Klinik Psikolog Müjde Yahşi konu hakkında önemli bilgiler verdi.  

Paranoid kişilik bozukluğu ilişkilere zarar veriyor
30 Kasım 2021 Salı 13:37

banner108
banner238


HER SÖZ VE DAVRANIŞ
Ne söyleseniz yanlış anlayan, her söze ve davranışa alınganlık yapan, en ufak bir eleştiriyi kişisel saldırı algılayıp hemen savunmaya geçen, olayları kolaylaca çatışmaya çeviren birileri varsa çevrenizde bilmiş ol ki bu kişiler, Paranoid Kişilik özellikleri gösteriyor.Paranoid kişilik bozukluğunun genetik, sosyolojik,biyolojik veya nörolojik nedenleri olabilir.Bu kişilik bozukluğu sık karşılaşılan kişilik bozukluklarından biridir. 
PARANOİD KİŞİLER
Paranoid kişilerin en belirgin 2 özelliği, insanlara kolay kolay güvenememeleri ve kuşkucu olmalarıdır. Özellikle kontrolü sağlayamadıkları kişiler üzerinde kuşkuları daha çok artar ve bu kişilerden gelen herhangi bir tutumu saygısızlık ya da tehdit olarak algılarlar. Bu yüzden pireyi deve yapmakta beceriklidirler. 
Paranoid kişilerin diğer özellikleri ise şöyledir;
-Eleştiriye kapalı olsalar da, güven alamadıkları kişilere karşı son derece eleştirel bir üslup kullanırlar. Bu üslup, barındırdıkları kibir duygusundan ileri gelir. 
-Birilerinden iyilik gördüklerinde muhakkak altında bir menfaat ararlar, kötülük gördüklerinde ise asla yapılanı unutmaz, kin tutarlar.
-İnsanların dostane yaklaşımlarını ise “kullanılmak” olarak yorumlarlar. Onlar için güven alamadıkları kişilerden gelen her bakış ve tutum, muhakkak bir imâ ve sebep içerir. 
Bu özellikleri gösteren eşiniz, kayınvalideniz, görümceniz,arkadaşınız,sevgiliniz ya da herhangi bir yakınınnız var ise “Neden bir türlü yaranamıyorum, nerede hata yapıyorum” diye kendinizi suçlamayın zira problem sizde değil, problem bu kişinin kişiliğinde. Siz problemin sizden kaynaklanmadığını fark edin ve koyacağın sınırlar ile kendinizi koruyun ve hayatınıza kendi bildiğiniz gibi devam edin. 
 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.