banner113

"RANTSAL DİYE KARALAMAK ALANYANIN GELECEĞİNİ BALTALAMAKTIR"

banner106

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ile çok keyif bir söyleyişi gerçekleştirdik. Gazeteci Hüseyin Kalaycı sordu, başkan Adem Murat Yücel cevapladı. 

"RANTSAL DİYE KARALAMAK ALANYANIN GELECEĞİNİ BALTALAMAKTIR"
01 Ocak 2020 Çarşamba 08:22

banner108
banner238


-Sayın başkan, 2019 yılı size göre nasıl geçti?
Ülkemiz ve milletimiz olarak sevinçleriyle, hüzünleriyle, acısıyla tatlısıyla bir yılı geride bıraktık.  Alanya Belediyesi olarak da 2. Dönemimizin ilk yılının sonuna geldik. Geçmiş 5 yılın muhasebesini yaptığımız, artı ve eksikleri masaya yatırdığımız, bünyemizdeki tazelenme ile; yeni hizmet ve projelerin altyapı hazırlıklarını tamamladığımız verimli bir hizmet yılı geçirdik. Turizm açısından da Antalya bölgesi ve Alanya’da tatmin edici bir sezon yaşadık. Alanya, Antalya ve ülkemiz için 2020 sezonunun çok daha iyi olacağını ümit ediyorum.

-2019 yılındaki yatırımlarınız nelerdir? Batı ve doğu bölgelerini de içine alarak.
Geçtiğimiz 5 yıllık hizmet döneminde Alanyamıza çok önemli hizmetler ve projeler kazandırdık. 2. Dönemimiz için de halkımıza söz verdiğimiz hizmetlerimiz var. Bunlardan en önemlilerinden biri Kent Meydanı. Alanyanın çehresini değiştirecek, marka değerini arttıracak, halkımızın sosyal donatı alanı ihtiyacını karşılayacak bu devasa projemizi tamamladık. Bölge sit alanı ve tarihi bir alan olduğundan dolayı izin süreçleri devam ediyor. Ardından da birinci etabın ihalesini gerçekleştireceğiz. Seçimlerden önce temelini attığımız bir çok projeyi tamamlanma aşamasına getirdik. Bizim yönetim şeklimizin en önemli özelliği ağzımızdan çıkan, halkımıza söz verdiğimiz herşeyi yapmamız. Yapmayacağımız, yapamayacağımız şeyleri de oy kazanmak için halkımıza vaad etmememiz. Bölge halkının en çok talep ettiği Konaklı Kültür Merkezi inşaatımız tüm hızıyla devam ediyor. İncekum Çok Amaçlı Salonumuz da tamamlanmak üzere. Avsallar Kapalı Pazar Alanımızda sona geldik. İnşallah 2020 yılında üç projemizi de halkımızın hizmetine sunacağız. Alanya merkez ve doğu mahallelerimizde de aynı şekilde hizmetlerimizi arttırarak sürdürdük. 2019 yılında restorasyon projelerimiz, mutfak mirası çalışmalarımız ve geri dönüşüm hizmetlerimizle ödül aldık.  Bu üç dalda aldığımız ödüller, hem bizler hem de Alanya halkımız için bir gurur kaynağı oldu


-Alanya'da ikinci bir döneme rakiplerinize büyük bir fark atarak yeniden Bismillah dediniz. Alanya belediyesi sizden önce nasıldı, şimdi nerede? 
Değerli Alanya halkımızın teveccühleri ve güvenleri ile yeniden belediye başkanı seçildik. Alanya halkımıza sizlerin vesilesi ile tekrar sonsuz şükranlarımı sunuyorum. İnşallah, onların desteğine layık olarak, hak ettikleri hizmetleri kentimize kazandırarak, alnımızın akıyla yeni hizmet dönemimizi tamamlamak bizlere nasip olur. Öncelikle Alanyamıza hizmet eden, Alanya için emek harcayan çok değerli eski belediye başkanlarımıza da teşekkür ediyorum. Hepsinin ayrı ayrı Alanya’ya kazandırdıkları hizmetler var. 
Biz, onlardan aldığımız bayrağı çok daha yukarlara taşımak için çalışıyoruz.  Artık Alanya Belediyesi bütçesiyle, kaliteli personeliyle, araç filosuyla, kazandırdığı hizmetlerle Antalya’nın en güçlü belediyelerinden biri olmuştur.

2020 ve önümüzde kalan 4 yılınız için hedefleriniz ve projeleriniz nelerdir? 
Öncelikle 2020 yılının herkese mutluluk ve sağlık getirmesini diliyorum. Kent Meydanı, Kentsel Dönüşüm, Cuma Pazarı, Mahmutlar Kültür Merkezi, Kreş,  Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi, Etüt Merkezi, Aile ve Kadın Destek Merkezi, mahallelerimize kapalı spor salonu ve sosyal tesis, Alanya merkeze yeni prestij caddeleri, Macera ve Botanik Park, Yemek Müzesi, yeni restore çalışmaları…. Hepsi fizibilitesini yapıp, projesini, altyapısını hazırladığımız, bazısı hayata geçirmek üzere olduğumuz projeler. İlk dönemimizde yaptığımız hizmetlerden daha fazlasını önümüzdeki yıllarda gerçekleştireceğiz. Özellikle gençlerle, kadınlarla, engellilerle ilgili sosyal projelere çok büyük önem vereceğiz.

-Sayın Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek tarafından caddeler Alanya Belediyesi’ne devredildi. 2020 yılından itibaren sizin kontrolünüzde olacak. Buradaki çalışma sistemi nasıl olacak. Değişikliklere gidilecek mi? Burada vatandaşın öğrenmesi konular nelerdir? 
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Muhittin Böcek’e  teşekkür ediyorum. Geç de olsa, olması gereken gerçekleşti.  Alanya merkez ve beldelerde bize yeniden devredilen caddelerde projelerimiz, yenileme çalışmalarımız mutlaka olacak. Zaten bu caddelerin asfalt gibi kaldırım çalışması gibi bir çok hizmetini biz sağlıyorduk. Büyükşehir’e giden ilan ve reklam vergileri şehrimizde kalacak. Halkımıza hizmet olarak geri dönecektir.  

-Alanya'nın yine en büyük sorunu olan ve ivedilikle yapılması gereken kentsel dönüşüme siz Alanya belediyesi olarak elinizi taşın altına koydunuz. Sizi tebrik etmek istiyorum. Ancak bir takım medya kuruluşu tarafından, burası ranta kurban olacağı ve hatta Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu,  O gazeteye verdiği demecinde "AVM'ye karşıyız" dedikten bir gün sonra öğrendi ki projede AVM'nin yer almadığı öğrenmiş oldu. Sayın başkan, kentsel dönüşümle ilgili ne demek istersiniz?
Kentsel dönüşümle ilgili bilgisi olmayan herkes bir şey söylüyor. O bölgedeki vatandaşlarımız da ister istemez tedirgin oluyor. Bizim Alanya’ya kazandıracağımız en büyük, en önemli hizmetlerden birisi kentsel dönüşüm olacaktır.  Öncelikle yapacağımız kentsel dönüşümde mevcut yeşil alanlar 3.5-4 kata çıkarılmıştır. Ulaşım, sosyal donatı alanları ile ilgili planlamamızda bir eksik, bir yanlış yok.  Vatandaşlarımızla görüşerek, onların taleplerini alarak ortak akılla hazırladığımız projeler bunlar. Kentsel dönüşümü doğru olmayan bilgilerle rantsal diye karalamak, Alanya’nın geleceğini baltalamaktır. Değişim ve gelişimin önünde set olmaktır. Kentsel dönüşümde kazançlı çıkacak, kar sağlayacak olan sadece o bölgedeki vatandaşlarımızdır.


-Alanya belediye düğün salonunun olduğu bölge yıkıldıktan sonra ortaya muhteşem bir manzara çıktı. Buraya kapalı alan bir pazar projesiniz olduğunu biliyoruz. Ancak ortaya güzel bir manzara çıkınca vatandaş ve esnafın şöyle bir isteği oldu. Buraya güzel bir park çalışması. Neler söyleyeceksiniz?

Cuma pazarındaki mevcut düğün salonu artık ömrünü tamamlamıştı ve orada bir yenilenme şarttı. Halkımız hiç merak etmesin, hiç endişe etmesin yeni projemiz, halkımızın sosyal alan ihtiyacını da karşılayacak, Alanya’nın değerine değer katacak bir proje olacak. Oradaki trafik ve otopark sorunu da büyük nispetle çözecek bir proje olacak. Projeyi hayata geçirdiğimizde Alanya halkımız çok beğenecek, iyi ki Adem Başkan buraya bu projeyi yapmış diyecekler.

-Tabiki üniversiteli kardeşlerimizi unutmak istemiyorum. Artık üniversite şehri olduk. Alanya belediyesi olarak eğitime büyük destek verdiğinizi biliyoruz. Bu konudaki düşüncelerinizi öğrenebilirmiyiz? 
Alanya bu konuda şanslı bir kent. İki tane üniversitemiz var. Sayın Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nun da destekleri ile Alanyamız eğitimde çok iyi bir noktaya geldi. İlerleyişini de hızla sürdürecek. Üniversite şehrine evrimleşme ve uyum konusunda Alanya da beklenen performansı gösterdi ve gösterecektir. Eğitim bizim her zaman önceliğimiz. 5 yıllık dönemimizde 2 lise, bir kız öğrenci yurdunu kentimize kazandırdık. Etüt merkezleri, spor alanları, kültür merkezleri ve üniversite öğrencilerine sağladığımız burslarla her zaman eğitime destek vermeye devam edeceğiz.


-2020 yılı turizm beklentileriniz nelerdir. Esnafa uyarılarınız hangi yönde olacak? 
2020 yılının 2019 yılından çok daha iyi olacağını, önümüzde güzel bir sezon geçireceğimizi düşünüyorum. Her zaman söylediğim gibi, işini iyi, düzgün ve ahlaklı yapan esnafımıza söyleyecek sözümüz yok. Onlara teşekkür ediyorum. Biz, Türk-İslam Medeniyetinin mirasçılarıyız. Geleneğimize uygun olarak ahilik kuralları çerçevesinde işimizi yapalım. 

-Yine takip ediyor ve yazıyoruz. Köylerde de yoğun çalışmalarınız oluyor. Merkeze ne yapıyorsanız köylerde de aynı çalışma yapılıyor. Sizin dönemizde köylere neler yapıldı? 
Evet, ilk 5 yıllık dönemimizde kırsal mahallelerimize çok büyük hizmetler yaptık. Çünkü yolu olmayan, suyu olmayan mahallelerimiz, fiziki şartları çok kötü olan okullarda okuyan çocuklarımız vardı. Onlara sırtımızı dönemezdik. İmkânlarımız nispetinde hizmetlerimizi kırsal mahallelerimize götürdük. Kırsal mahallelerimizin tamamına çocuk parkları yaptık. Çocuklarımızın yüzünü güldürmekten daha büyük hizmet olabilir mi?

Siyasette bundan sonraki hedefiniz Alanyamı, Antalyamı yoksa Ankara mı?
Biz 31 Mart’ta halkımızın teveccühü, Yüce Yaradan’ın takdiri ile yeniden belediye başkanı olduk. Biz, seçim akşamı söylediğimiz sözün arkasındayız. Artık siyaset bitti, hizmet zamanı. En büyük hedefimiz, halkımızdan aldığımız yetkiyle, halkımızı en iyi hizmetlerle buluşturmaktır. Yeri zamanı geldiğinde düşünür, kararımızı verir, sizlerle paylaşırız. Şimdi hizmet zamanı. 

Sayın başkan çok yoğun çalışıyorsunuz, ailenize vakit ayırabiliyor musunuz?
Evet, maalesef yeterince ayırabildiğimi söyleyemem. Belediye Başkanlığı 7/24 yapılan bir iş. Neredeyse çocuklarım gözlerini açtığından bu yana belediye başkanıyım. Çocuklarım ve eşimin anlayışı ve sabrı olmasa bu görevi yürütmemiz çok zor. Onlara sizler aracılığıyla teşekkürlerimi sunuyorum. 

Alanyaspor ve Kestelspor ile ilgili düşüncelerinizi alabilir miyim?
Alanyamızın gururu iki spor takımımız. Bu yıl hem Alanyaspor hem de Kestelspor göğsümüzü kabarttı. Alanyasporumuz süper ligde çok güzel gidiyor. Başarılarıyla Alanyamızın adını heryerde duyuran Klüp Başkanımız Sayın Hasan Çavuşoğlu’na, yönetimine ve fulbolcularımıza teşekkür ediyorum. Kestelspor da Bölgesel Amatör Ligde lider konuma geldi. Kestelspor yönetimi ve futbolcularını kutluyorum. 
 Son olarak neler söylemek istersiniz?
2020 yılının ülkemize, bölgemize ve Alanyamıza hayırlar getirmesini; tüm vatandaşlarımızın sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir yıl geçirmesini diliyorum. 



 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.