banner113

Saç ekimi sonrası uyarı!

banner106

Dr. Emrah Çinik, saç ekimi sonrası dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi. 

Saç ekimi sonrası uyarı!
15 Ocak 2021 Cuma 09:46

banner108
banner238

İşlemin hemen bitiminde, ense bölgesine pansuman yapılarak bandaj yapıldığını saç ekilen bölgeye, özel bone verildiğini belirten Dr. Emrah Çinik,”Kalacağınız yere ulaştığınızda boneyi çıkarınız. Ense bölgesindeki bandaj ertesi gün alınacaktır. İlk gün, ekim yapılan sahalar bir yere temas etmemeli. İlk gece uyurken sırt üstü ,biraz dik olacak şekilde uyuyunuz." dedi.
ASPİRİN ALMAYINIZ
İlk beş gün size verilen ilaçları doktorunuz belirttiği şekilde kullanınız. Ayrıca yine bir hafta boyunca aspirin almayınız, sigarayı azaltınız. Bazı kişilerde göz çevresi ve yüzde hafif bir şişlik (ödem) olabilir. Bu durum 2-3 gün içinde geçecektir. Şişlik yapılan lokal anestezinin yer çekimine bağlı olarak aşağı doğru yer değiştirmesidir .Verilen ilaçları talimatlarına uygun kullanırsanız ,bu durumu yaşama ihtimaliniz de azalacaktır. Ertesi gün uçak veya diğer vasıtalarla seyahat edebilirsiniz" dedi.
SAÇ EKİMİ YAPILAN BÖLGEYE...
Havuz, deniz, solaryum, güneşlenme ve sauna gibi aktivitelere 1 ay sonra başlanabileceğini anlatan Saç Ekimi Uzmanı Dr. Emrah Çinik, "İlk saç yıkaması 2. gün başlar ve hastanede yapılır ,özel yıkama yöntemi size detaylarıyla anlatılır. Sonraki yıkamaları kendiniz evde yapabilirsiniz. Saç ekimi yapılan bölgeye losyon sürülür ve 45 dakika beklenir. Ardından bu bölge yavaşça, ılık su ile durulanır ve özel şampuan ile yıkanır. Yıkama programı 10 gün sürer. Dilerseniz, 2 hafta sonra uzayan saçlarınızı makas ile düzelttirebilirsiniz. Bir yıldan sonra, saçlarınızı tıraş makinasıyla kısaltabilirsininiz " diye konuştu.

 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.