banner113

SAHURDA SUSATMAYACAK TATLI TARİFLERİ!

banner106

Pasta Şefi Didar Yanar konu hakkında bilgiler verdi.

SAHURDA SUSATMAYACAK TATLI TARİFLERİ!
26 Nisan 2022 Salı 11:58

banner108
banner238

-VİŞNELİ SARAY SARMASI
Muhallebisi için;
*1000 gr süt
*200 gr toz şeker
*210 gr un
*15 gr tereyağı
*10 gr vanilya

Tepsinin tabanı için;
*10 gr tereyağ
*225 gr hindistan cevizi

Vişneli sosu için;
*750 gr hazır vişne suyu
*40 gr toz şeker
*12 gr nişasta
*18 gr un

HAZIRLANIŞI: Fırın tepsisinin tabanına tereyağını sürün. Ardından her yerine gelecek şekilde hindistan cevizi serpip hafif bastırıp bekletin. Muhallebisi için vanilya hariç verilen malzemeleri tel çırpıcıyla karıştırıp, ocağa alın. Kaynayıp, kıvam alana kadar karıştırarak pişirin. Altını kapatmaya yakın vanilyayı ekleyin. Muhallebi sıcakken tepsiye dikkatlice döküp spatula ile düzleyip, yayın. Bu şekilde soğuması
için bekletin. Vişne sosu için verilen malzemeleri karıştırıp kıvam alana kadar pişirin. Hazır olan sosu donan muhallebinin üzerine döküp yayın. Tepsiyi buzdolabında en az 2 saat bekletin. İyice dinlenip donan muhallebiyi tepsinin uzunlamasına ortadan ikiye daha sonra da enlemesine olacak şekilde üç parmak kalınlığında kesin. Her dilimi rulo şeklinde sarıp, servis tabağına alın.. İsteğe bağlı üzerlerine krem şanti sıkıp, servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

-SÜTLÜ NURİYE
*44 adet baklavalık yufka
*250 gr çekilmiş fındık

Yufkaların arasına sürmek için;
*300 gr tereyağı
Şerbeti için;
*600 gr toz şeker
*240 gr su
*720 gr süt

HAZIRLANIŞI: İlk olarak şerbeti hazırlayın. Tencereye su ve şekeri alarak 5 dakika kaynatın. Daha sonra sütü ilave edin, karıştırın ve ocaktan alın. Soğutun. Tepsinin tabanını tereyağı ile yağlayın. Baklavalık yufkayı tepsiye yerleştirin ve üzerine tereyağından sürün. Bu şekilde aralarına tereyağı sürerek yaklaşık 22 adet yufkayı üst üste sıralayın. Yufkaların üzerine fındıkların tamamını serpin ve kalan baklava yufkalarını da aynı şekilde aralarına tereyağı sürerek üst üste sıralayın. Tüm yufkaları tepsiye yerleştirdikten sonra kalan tereyağını tatlının üzerine gezdirin. Tatlıyı kareler halinde dilimleyin. Ardından önceden 180 ͒C’ye ısıtılmış fanlı fırında kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırından alınan tatlının ilk sıcağı çıktıktan sonra soğumuş olan şerbeti tatlının üzerine gezdirin. Şerbetini tamamen çektikten sonra üzerini dilediğiniz şekilde süsleyin, afiyet olsun.
 

banner109
banner110
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.