banner113

Sezeryan doğum yerine doğal doğumu tercih edin!

banner106

Antalya’da anne adaylarına gebelik sürecinde destek olan gebelik koçu Ayşe Betül Balcı, ebeveyn adaylarının, anne ve çocuk sağlığı için doğal doğumu tercih etmeleri gerektiğini söyledi.

Sezeryan doğum yerine doğal doğumu tercih edin!
22 Aralık 2020 Salı 11:59

banner108
banner238

Anne adaylarının korkusu nedeniyle sezaryen doğumları arttı. Bu da anne-bebek sağlığını oldukça riske atan hale geldi. Anne adaylarına doğal doğumu tavsiye eden ve bu konuda cesaretlendiren genç girişimci Ayşe Betül Balcı, anne adaylarının, doğru tavsiyelerle koçluk eğitimleri vererek bilinçlenmesine katkı sağlıyor.

Bebek bekleyenlere eğitimler düzenleyen Balcı, sezaryen doğum tercihi düşünerek katılan anne adaylarının, eğitimlerden sonra doğal doğumun ne kadar önemli olduğunun farkına vararak ayrıldığını söyledi. Balcı, anne adaylarının zorlu geçen süreçlerine hem profesyonel koçluk yaparak hem de duygusal anlamda destek oluyor. Anne karnındaki bebeklerin ruhsal ve fiziki olarak rahat edebilmesi için gebelikten doğum sonrasına kadar destek olan Balcı, annelere teorik ve pratik eğitimler veriyor. Pandemi nedeniyle toplulukla eğitimleri durduran Balcı, birebir ve online eğitimlerine devam ediyor.

Doğum ve gebelik koçluğu mesleğine nasıl başladığını anlatan Balcı, hikayesini şöyle anlatıyor:
Ayşe Betül Balcı kimdir? Bu işe nasıl başladınız?
1991 Antalya doğumluyum. En son otomotiv firmasında satış danışmanıydım. Bu sektör bir kadın için hem çok yorucu hem de ileride kendimi görmeyi hayal ettiğim bir yer değildi. Showrooma gelen bir çift sayesinde, benim için suyun akışı değişti. 3 gün içerisinde İstanbul Doğum Akademisi mülakatlarına girdim. Eğitim için kabul edildim ve kendim için ilk kez düşünmeden bir adım atmış oldum.
Yaptığınız işi tanımlar mısınız?
Bebek sahibi olacağımızı öğrendiğimizde bebek odası, mobilyası, tulumu, bebek battaniyesi, bebek bezine kadar hazırlanıyoruz. Aynı şekilde Doğuma Hazırlık Eğitimlerinde de bedenin ve zihnin hazırlanmasını sağlıyorum.
Tabi Baba Adaylarımızın süreçlerini de kolaylaştırmış oluyorum. Doğumda bir doula varsa, babanın görevi ‘canım senin yanındayım’ deyip doğumun Kahramanı olmak.
Anne adayları neden bir uzmana giderek yardım almalı?
Bedenin hazırlanması fizyolojik bir süreç. Zaten anne bedeninde bir doğum programı var. Beden doğuma bu süreçte hazırlanıyor. Ama bizim zihnimizde korkular, kaygılar, telaşlar varsa bu sefer bedendeki o doğum programı da işlemiyor.
Doğumun güzelliğine, mucizeliğine, çok özel olan bu yolculuk anının keyfini çıkarmaya hazırlanılması lazım.
Minik bir yolculuğa çıkarken bile hazırlanırız. Eğer hazırlığımız yoksa yolculukta bir takım sıkıntılar yaşayabiliriz. Bunu neden yapmadık, bu da eksik kalmış veya farkına varmadan o hazırlığın olmamasının eksikliğini yaşarız.
Doğum da bir yolculuk hem de çok özel ve mucizevi bir yolculuk
Hem bebek için hem anne için hem de baba için

Bu süreçte babalar inanılmaz panik, ne yapacaklarını hiç bilmiyorlar hatta bebek doğduktan sonra bile kucaklarına almaktan korkuyorlar…
Bu yolculukta anne ve baba adayı olarak karşınıza çıkacak çok özel ve keyifli anların keyfine varabilmek için neler yapılmalı,
Doğum yolculuğunda karşınıza çıkacak neler var bunların bilgisi alınmalı 
Ve bu en mahrem, en özel An’a her şeyi bilerek, benimseyerek hazırlanılmalı
Doğum öncesinde hazırlık yaparken pilates, yoga gibi derslerle bedeni güçlendirmek gerekiyorsa, eğitim ile de zihni güçlendirmek; olası endişe ve korkuların nasıl üstesinden gelineceğini öğrenerek sürecin güzelliğine odaklanmayı sağlamayı hedefliyorum.

Yapılan araştırmalarda acının korku duygusundan beslendiğini, bu duyguyu yönetmeyi öğrendikten sonra anne ve bebeği güzel bir doğum hikâyesinin beklediğini söylemeliyim.
Doğuma Hazırlık Eğitimi alan ailelerde hem vajinal doğum hem de sezaryen doğumda memnuniyet artıyor. Eğitimin temel amacı; Anne ve Baba Adayının doğumunda en doğru tercihi yapmasına yöneliktir. Sisteme uydurmaya çalışmadan, ailede farkındalık yaratmaktır.

Doğru bir eğitim alındığında kendinize ve bebeğinize güvenmeyi öğrenirsiniz. Doğum yolculuğunda karşınıza çıkacak engelleri, bilinçli bir şekilde aşmayı öğrenirsiniz.
Hamilelik ve Doğumla alakalı kargı, korku ve endişelerin çoğu, doğum başladığında sizin neyi beklediğini bilmemekten kaynaklanır.
Bilinçlenmek Doğum Ağrısını Azaltıyor.
Anne ve Baba Adaylarının bebekleriyle olan bu yolculuğunu daha bilinçli, keyifli ve o mucizevi anı kaçırmadan tadını çıkarmaları için her zaman yanlarındayım.

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.