banner113

Trafik cezalarında yeni dönem!

banner106

Kural ihlali tespitinde kullanılan ve kapsamı genişletilen Elektronik Denetleme Sistemi'nde (EDS) yeni uygulama başladı. Yeni uygulamada herhangi bir kuralı ihlal ettiği belgelenen sürücüye aynı anda birden fazla trafik cezası verilebiliyor.

Trafik cezalarında yeni dönem!
20 Eylül 2018 Perşembe 14:53

banner108
banner238
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçen hafta sosyal medya hesabında, "Unutmamalıyız ki, hiçbirimiz trafikte efsunlu değiliz. Emniyet kemeri takılmadığında, araç kullanırken cep telefonu kullanıldığında başkasına ne oluyorsa bize de aynısı olacaktır" mesajı vererek uygulamanın başlayacağı mesajı vermişti.
Mevcut kural ihlallerine yenileri eklendi ve uygulanmasına da başlandı. Artık, hız yapan veya kırmızı ışıktan geçtiği tespit edilen bir sürücüye, eğer bu sırada emniyet kemeri takmadan araç kullanmış ve aynı zamanda cep telefonuyla konuşmuşsa birden fazla ceza kesiliyor.
Trafik kazaları sonucunda meydana gelebilecek can ve mal kayıplarının önlenmesi hedefiyle tasarlanan EDS, kameralar aracılığıyla sürücülerin trafik ihlallerini tespit edilecek. Uygulamanın ülke genelinde yaygınlaşması için çalışamalara başlandı.

 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.