banner113

Turizm bölgeleri korona sonrasına hazırlanıyor

banner106

Türkiye turizminin önde gelen ilçelerinin belediye başkanları, koronavirüs sonrası için yapılan çalışmaları anlattı.

Turizm bölgeleri korona sonrasına hazırlanıyor
04 Mayıs 2020 Pazartesi 10:11

banner108
banner238

Türkiye turizminin önde gelen ilçelerinin belediye başkanları, korona sonrası normalleşme dönemin dönük yaptıkları hazırılıkları anlattı. Meslek örgütleriyle sürekli istişare halinde olduklarını belirten belediye başkanları, sezondan çok umutlu olmasalar da, turizm yarın başlayacakmış gibi hazırlık yapıyor.

Bodrum, Marmaris, Kemer ve Çeşme belediye başkanlarının korona sonrası normalleşme dönemi için yaptıkları çalışmaları Milliyet’ten Ozan Ömer Kadüker’e anlattı:

Mehmet Oktay: Bakanlıktan daha ne açıklamalar bekliyoruz

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay: Salgın sonrasında sadece tüm turizm bölgelerini kapsayacak kararlar alınması gerekecektir. Zaten Kültür ve Turizm Bakanı’mızın da bu yönde açıklamaları oldu. Oteller, plajlar, restoranlar gibi alanlarda sosyal mesafe ve hijyen kuralına göre düzenlemeler yapılacak. Biz de gerek sektör temsilcileri gerekse sektördeki meslek odaları yöneticileriyle sürekli iletişim halindeyiz. Alınacak kararlara göre hareket edeceğiz. Belki bu kararlara göre otellerinde fiziki değişimler yapacak olanlar da olacak. Tüm bunların netleşmesi için Bakanlıktan daha net açıklamalar bekliyoruz.

2020 sezonuyla ilgili geçtiğimiz kış boyunca yoğun bir çalışma temposu içine girmiştik. Sektör temsilcileri, Dalaman Havalimanı yöneticilerinin de bulunduğu heyetlerle Almanya, İngiltere, İrlanda, Finlandiya, Rusya gibi ülkelere ziyaretlerde bulunduk, fuarlara katıldık. Buralarda seyahat firmaları, acenteler, üst düzey yetkililerle çok sayıda görüşme gerçekleştirdik. Bunların neticesinde 2020 sezonuna çok umutlu bakıyorduk. Hatta elimizdeki veriler 2019 sezonunun sonuna doğru yaşanan Thomas Cook iflasından kaynaklı zararı telafi edeceğimizi gösteriyordu. Ta ki koronavirüs pandemisine kadar! Dediğim gibi bu küresel bir salgın. Türkiye’de salgın sona erse dahi yurt dışı pazarının açılması belki bir süre daha gecikecektir. Bu nedenle özellikle iç pazarda hareketliliğin olmasını bekliyoruz. Ancak bu da temmuz ağustos’u bulacaktır.

Ekrem Oran: Milyonları ağırlayan festivalleri iptal etmek zorunda kaldık

Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran: Dünyayı kasıp kavuran Covid-19 ile mücadele ettiğimiz bu günlerde sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Ege’nin dünyaya açılan kapısı, Türkiye’nin gözbebeği Çeşme’de Alaçatı Ot Festivali gibi milyonları ağırladığımız organizasyonlarımızı iptal etmek, bir kısmını da ertelemek zorunda kaldık. Tüm kamusal alanlarda gerekli tedbirlerimizi alarak, vatandaşlarımızla, belediye personelimizle bu süreci çok iyi götürdüğümüzü düşünüyorum. Her zaman olduğu gibi bugün de önceliğimiz insan sağlığı.

Çeşme deniziyle, kumuyla, güneşiyle, plajlarıyla, rüzgarıyla Turizm destinasyon merkezlerinin başında yer alıyor. Türkiye’nin en güzel ve en büyük plajı seçilen Ilıca plajımız ile tüm plajlarımızda gerekli altyapı çalışmalarımızı tamamladık. Kamusal alanlarımızla ilgili tedbir ve önlem çalışmalarımızı hızlandırdık. Restoran ve otellerimizle ilgili kontrollerimizi en üst noktada tutarak vatandaşlarımızın sezon açıldığında rahat bir şekilde konaklamaları ve Çeşme’de rahat bir şekilde vakit geçirebilmeleri için ciddi bir mücadele içerisindeyiz. Ortak akıl ile hareket ederek, üst kurum ve kuruluşlarla hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Turizmcilerimizle, otelcilerimizle, küçük ve büyük işletmelerimizle, esnafımızla gerekli görüşmeleri yaparak Turizm ve Kültür Bakanlığı’mızın öngördüğü tarihte startı vereceğiz. Çeşme her yıl olduğu gibi bu yıl da Alaçatı’sıyla, Ilıca’sıyla, Dalyan’ıyla, Ildırı’sıyla, Çiftlik’i ile dolup taşacak. Özlediğimiz güzel günlerin bir an evvel gelmesini temenni ediyoruz.

Necati Topaloğlu: Yarın başlayacak gibi...

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu: Kemer, turizm sezonuna her daim hazır. Gerekli bütün önlemleri alıyoruz ve almaya devam ediyoruz. Belediye olarak günlük yaklaşık 2 bin 500 maske üretiyoruz. Önemli olan herkesin kurallara riayet etmesi. Kemer’de turizm sektörüne hizmet eden oteller ve diğer işletmeler hazırlıklarını yapmaya başladı. Hükümetin açıkladığı sertifika konusunda da çalışmalar devam ediyor. Bölgemizdeki işletmeler hijyen belgesi almaya çalışıyor. Havayolu şirketleri de çalışmaya başlarsa biz misafirlerimizi ağırlamaya hazırız. Biz, Kemer’de turizm yarın başlayacakmış gibi hazırlıklarımıza son hızla devam ediyoruz.

Ahmet Aras: Mayıs sonuna iç turizmin başlamasını bekliyoruz

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras: Mayıs sonunda yerli turizm hareketliliğinin yavaş yavaş başlamasını bekliyoruz. Biz hazırız. Otellerimiz de Bakanlığımızın öngördüğü sertifikasyon kurallarına uygun olarak düzenlemelerini yapmaya başladı. Misafirlerimizin kendilerini evlerindeki kadar güvende hissetmesi için çaba sarf edeceğiz. Bir taraftan halk sağlığını korurken, diğer taraftan esnafımızın faaliyetini sürdürmesine yardımcı olacağız.

Belediye belgeli tesislere akreditasyon

Bodrum’un her noktasında, her binasında, her işletmesinde dezenfeksiyon çalışmalarımız sürüyor. Normalleşme sürecinde faaliyete başlayacak işletmelere de bu uygulamayı yaygınlaştırarak, sürekli denetim yapmak durumundayız. Bunun dışında, belediye belgeli işletmeler için bir sertifikasyon çalışması başlattık. Covid-19 önlemleriyle ilgili belirlediğimiz standartlara uygun tesislere akreditasyon belgesi vereceğiz. 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.