banner113

Turizmciden habersiz Turizmi Teşvik Kanunu yasa tasarısı

banner106

Türkiye’deki mevcut turizm teşvik sisteminde önemli değişiklikler yapması beklenen Turizmi Teşvik Kanunu’nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’nden turizmcilerin bilgisinin olmadığı ortaya çıktı.

Turizmciden habersiz Turizmi Teşvik Kanunu yasa tasarısı
17 Mayıs 2019 Cuma 09:49

banner108
banner238

1643 sayılı Turizm Teşvik Kanununda değişiklikle yapılması ile ilgili yasa tasarısı TBMM Başkanlığına sunuldu.

Tahsis süreci, Orman Bakanlığındaki yetkilerin Kültür ve Turizm Bakanlığına devredilmesi, yabancı bayraklı deniz turizmi araçlarının Türkiye’de faaliyetlerine son verilmesi, tahsislerde sürenin ve bürokrasinin azaltılması; uyarı, idari para cezaları ve belge iptal koşullarını düzenleyen yasa tasarısından turizm yatırımcılarının ve otelcilerin haberinin olmadığı ortaya çıktı.

YATIRIMCILARIN VE İŞLETMECİLERİN HABERİ YOK

TurizmGüncel’in bilgi aldığı TÜROFED ve TTYD yetkilileri, tasarının hazırlanması sürecinden haberlerinin olmadığını ve kendilerinden görüş istenmediğini ifade etti. TÜROFED ve TTYD yetkilileri, tasarıyı hukukçuları ile incelemeye aldıklarını söyledi.

''TEŞVİKTEN ÇOK CEZA VAR''

TurizmGüncel'e değerlendirme yapan otelciler, yasa tasaısında sadece ormanla ilgili maddenin teşvik kapsamında ele alınacağını, onun dışıda cezaların geşlediğine ve arttığına dikkat çekiyor.

madde
 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.