banner113

Türkiye'nin sağlık turizminde ciddi kazanımlar olacak!

banner106

Hairestetik Turkey CEO’su Engin Sönmez konu hakkında bilgiler verdi.

Türkiye'nin sağlık turizminde ciddi kazanımlar olacak!
19 Haziran 2020 Cuma 12:30

banner108
banner238

Covit-19 salgını sırasında gerek sağlık altyapısı gerekse sektör çalışanlarının başarısı ile dünyaya örnek olan Türkiye, sağlık turizminde de atılıma hazırlanıyor. Geçmiş dönemde Arap ve Avrupalı ülkelerden gerele turistlerin sağlık turizmindeki gözdesi olan ülkemize olan ilginin, normalleşme süreciyle daha da artması bekleniyor. Özellikle turizm sektöründe kayıplar yaşanmasına kesin gözüyle bakılan 2020'de sağlık turizmi yaraları saracak Türkiye saç ekimi işlemlerinde dünyada üçüncü, Avrupa'da birinci sırada yer alıyor. Ülkemize saç ekimi amacıyla daha çok Körfez ülkeleri, Orta Doğu ve Doğu Avrupa ülkelerinden gelenler var. Türkiye, saç ekimi konusunda son yıllarda çok iyi bir tanıtım ve pazarlama stratejisi uyguladı. Saç ekimi konusunda dünyanın çekim merkezi haline gelen Türkiye'de, yurt içinden ve dışından başvuranların sayısı oldukça fazla. Sonuçlar genellikle çok iyi ve bu talebin fazla olmasının en önemli sebeplerinden biri bu işlemin ucuz olduğu algısı."
"TÜRKİYE'NİN YURT DIŞINDAN SAĞLIK
TURİZMİ İÇİN GELEN HASTA POTANSİYELİNE SAHİP

Türkiye, oldukça iyi yetişmiş hekim ve sağlık personeli potansiyeline sahip. Eğer bu potansiyeli doğru bir şekilde kullanabilirsek Türkiye gelecekte sağlık turizmi açısından ilk üçe çok rahatlıkla yerleşebilecek bir düzeydedir.
Arap ülkelerinden İstanbul'a doğrudan uçuş, fiyat avantajı, kaliteli hizmet gibi unsurların saç ekimini, sağlık turizmi açısından en önde gelen işlemlerden biri.
ULUSLAR SİSTEMİN ÇARKLARI
Covit-19 başarılı salgın mücadelesi sonrasında Türkiye Sağlık Turizmi talebini artırabilir. Normalleşme adım adım gerçekleşecek. Önce şehirlerde ve ülkelerde normalleşmenin başlayacağını göreceğiz. Ardından uluslararası sistemin çarkları yeniden işleyecek. Ülkemizdeki uçuş trafiğinin yüzde 25’inin normale dönmesi 10’uncu aydan itibaren başlayacak gibi duruyor. 2020, bir anlamda Kovid-19’u yönetme yılı olacak.
 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.