banner113

Yokluk içinde öldü

banner106

Gazipaşa ilçesinde 83 yaşındaki Mehmet Şevki Metin’in aç kaldığı için öldüğü ortaya çıktı. Metin’in yeğenleri, dayılarının mahkemelik olduğu ADD’yi sorumlu tuttu

Yokluk içinde öldü
08 Şubat 2018 Perşembe 10:37

banner108
banner238
Gazipaşa ilçesinde, mal varlığını elinden aldığını iddia ettiği Atatürkçü Düşünce Derneği ile mahkemelik olan ve önceki gün ölü bulunan 83 yaşındaki Mehmet Şevki Metin'in ölüm nedeni adli tıpta belirlendi. Ön otopsiye göre Mehmet Şevki dede, bakımsızlık ve açlıktan ölmüş.
BAĞIŞ NEDENİYLE MAHKEMELİK OLMUŞTU
Geçen yıl Aralık ayında Yeni Mahalle'deki 1.5 milyon liralık 5 katlı ev, 224 bin lira nakit para, 35 dekarlık arazi ve bin 200 metrekarelik arsasını ADD Gazipaşa Şubesi'ne bağışladığı iddiası ile gündeme gelen Metin, kendisinin kandırılarak mal varlığının elinden zorla alındığını söylemişti. ADD tarafından 'Atatürkçü Düşünce Derneği Gazipaşa Şubesi Mehmet Şevki Metin Kız Öğrenci Evi' tabelası asılan 5 katlı binanın giriş katında yalnız başına yaşayan Mehmet Şevki Metin, olayı avukatı aracılığı ile mahkemeye taşımıştı. Yurt, daha sonra yapılan şikayetler üzerine belediye tarafından ruhsatsız olduğu gerekçesiyle kapatılmıştı. Metin'den uzun süre haber alamayan yakınları durumu polise bildirmiş ve önceki gün Gazipaşa Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, saat 10.00 sularında, Metin'in yaşadığı eve giderek kapıyı çilingir yardımıyla açtırmıştı. İçeri giren polis, Metin'i yatağında hareketsiz yatarken ölmüş olarak bulmuştu. Metin'in cenazesi otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırılmıştı. Adli tıpta yapılan ön otopside milyonluk malvarlığı bulunun Mehmet Şevki Metin'in bakımsızlık ve açlığa dayalı çoklu organ yetmezliğinden öldüğü tespit edildi.

AMCAMIZIN HAKKINI ARAYACAĞIZ
Mehmet Şevki Metin'in yeğeni Ramazan Avcı, "Biz arayıp sormasak öldüğünü kimse bilemeyecekti. Bu kadar malını ve parasını alanlar bakıcı bile tutmadı" diyerek üzüntüsünü dile getirdi. Mehmet Şevki dedenin yeğenleri dayılarının hakkını sonuna kadar arayacaklarını ifade etti. Mehmet Şevki Metin'in ölmeden vekalet verip olayı yargıya taşıttırdığı avukatı Hasan Kutlay Toktaş ise, "Çok üzgünüm. Mehmet Şevki amca ölünce dava düşmüş oldu. Ama mirasçılar belirlenince onlar isterse kaldığı yerden davaya devam ederiz. İstemezlerse kamu davası zaten devam edecek" diye konuştu. Mehmet Şevki Metin'in cenazesi Gazipaşa'nın Çığlık Köyü'nde toprağa verildi. 
CENAZEYİ İKİ YEĞENİ ALDI
Mehmet Şevki Metin'in cenazesini ise Akdeniz Üniversitesi'nde çalışan yeğeni Ramazan Avcı ile Gazipaşa'dan gelen diğer yeğeni Şükrü Avcı ile cenaze aracı şoförü teslim aldı. Dayısının hiç evlenmediğini belirten yeğen Şükrü Avcı, "Telefonla haber alamayınca kaçırılmış olabilir diye polise bildirdik. Ancak evi çilingirle açtırınca öldüğü ortaya çıktı. Dayım bakımsızlık ve rezillik içinde öldü. Biz bakmak istedik ama dernekle yaşadığı sorun nedeniyle kimseye güveni kalmamıştı. ADD dayımı betonun içine attı ve resmen ölüme terk etti. Madem her şeyini bağışlamıştı insan bir kap çorba verirdi. Cenazesine bile gelmediler" dedi.
 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.