banner113

Yüzümüzün şekline göre burun estetiğinin önemi!

banner106

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Emre Üregen konu hakkında bilgiler verdi.

Yüzümüzün şekline göre burun estetiğinin önemi!
30 Ağustos 2021 Pazartesi 09:44

banner108
banner238

Burun, yüzün tam ortasında ve gizlemenin imkânsız olduğu bir organ olduğundan, yapılacak her dokunuş hayati, sosyal ve aynı zamanda fonksiyonel önem taşır. Çünkü burun sadece görsel bir organ değil, nefes alma gibi yaşamsal bir fonksiyonumuza aracılık eden bir organdır. Dolayısıyla hem şekil olarak kişiyi memnun edecek hem de varsa nefes alma ile ilgili sorunların çözüldüğü bir ameliyat olmalı Burun Estetiği Ameliyatı. Hasta adayının Doktor araştırmasında dikkat edeceği konulardan biri de bu’ dur. Burnunum Şekli nasıl olacak ve şuankinden daha iyi nefes alabilecek miyim?

Burun Estetiği Pratik ve Kolay Bir Ameliyat mıdır?
Burun Estetiği zaman zaman maalesef pratikçe yapılıp bitirilebilecek, kolay, incelik gerektirmeyen bir ameliyat gibi düşünülse de aslında tam aksidir. Evet ülkemizde en çok yapılan Estetik Cerrahi Operasyonlardandır ancak bu ameliyatı sıklıkla yapan bir cerrah olarak, hastaların bu ameliyata karar verirken her türlü detayı tek tek sorgulamalarını, araştırmalarını ve sonrasında bu ameliyata karar vermelerini öneririm. Çünkü detaylar, geri dönüşsüz olan bu Ameliyatta sanıldığından çok daha önemlidir.

Burnum Ameliyattan Sonra Nasıl Olacak ?
Ameliyat görüşmesi için Kliniğime gelen bir hasta Adayı, odamın kapısından girdiği ilk anda yüzüne bakıp aslında ben ameliyatta o hastaya nasıl bir burun yapacağıma kafanda netleştirmiş oluyorum. Ancak bu, o an için soyut bir kavram. Hasta ile muayenemizin devamı, benim aklımda canlanan o ameliyat sonucunu, somut örnek ve görsellerle hastaya anlatmaya çalışmam İle geçiyor. Bunun için de teknolojiden destek alıyorum. Üç boyutlu Burun Estetiği Simülasyon Cihazım ile Kliniğimde kurduğum Stüdyomda, Hasta adayının yüz taramasını yapıp, tasarım cihazımla elden geldiğince gerçek ameliyat sonucuna yakın bir dizaynı yaparak hastaya gösteriyorum.
Bunu yaparken, bir taraftan da, burun ucunu neden bu şekilde yapıyorum; neden 1 mm daha kalkık değil veya neden 2 mm daha uzun olmaz? Hastanın Alnını, çenesini, yanağını, göz yapısını da hesaba katarak anlatıyor ve açıklıyorum.
Neden sadece burun değil de yüzün diğer organlarını da anlatıyorum? Çünkü burun yüzün tam ortasında ve ancak diğer organlarla harmoni içinde olursa istediğimiz doğal görünüme ulaşabiliriz.

Bir fotoğrafla gelip, Fotoğraftaki kişiye benzemek isteyen hastalar?
Aslına bakarsanız artık Burun Estetiği konusunu araştıran kişilerin çoğu bu bilince erişmiş oluyorlar: Herkesin yüzü kendine has ve özeldir ve yeni burun bu yüze uyumlu ,biricik bir burun olmalıdır. Ancak elbette ki özellikle sosyal medyada, ekran önünde gördükleri kişilere benzemek isteyen hasta adayları ile de karşılaşıyorum. Onlara da bu durumu dilim döndüğünce açıklamaya çalışıyorum. Özellikle gösterdikleri fotoğraftaki kişinin alnı, çenesi, gözleri, genel yüz yapısı, cilt yapısı kendileriyle aynı olmadığından; o burnun, kendi yüzlerinde doğal ve hoş durmayacağını, tabiri caizse emanet gibi olup güzel bir görünüm olmayacağını anlatmaya gayret ediyorum.

Bütün bunları anlatırken, elbette kişinin burnu için yapılabileceklerin anlattığım sebeplerle bir sınırı var ancak daha iyi, daha havalı ve hoş görünüm isteyen bu hastalarımın nasıl bir burun hayal ettiklerini de elbette ki çok önemsiyor ve bunu ameliyat öncesi onlarla uzun uzun konuşup tartışıyorum. Ameliyat sırasında, o hayal edilen görünüme yaklaşmak için de imkanlar dahilinde elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum.



 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.