banner113

83 ilkokul çocuğunu hayaliyle buluştu

banner106

Alanya Belediyesi, 60 kırsal mahalle okulunda eğitim gören 83 ilkokul çocuğunu hayaliyle buluşturdu. Belediyenin önderliğinde 10 aylık çalışma sürecinde çocukların birbirinden ilginç hayalleri gerçeğe dönüştü.

83 ilkokul çocuğunu hayaliyle buluştu
02 Haziran 2017 Cuma 09:29

banner108
banner238
Alanya Belediyesi Tiyatro Müdürlüğü Çocuk Birimi’nce gerçekleştirilen “Orada Bir Köy Var Uzakta ”adlı projenin üçüncü ayağı “Bir Köy, Bir Çocuk, Bir Hayal” başlığı ile bu yıl da devam etti.
Belediye Tiyatrosu Çocuk Birimi sorumlusu Oyuncu-yazar-yönetmen Nilbanu Engindeniz tarafından sürdürülen projede, Alanya’nın tüm kırsal mahalle okullarına gidilerek 6-12 yaş arasındaki çocukların hayalleri soruldu. Kağıtlara dökülen hayaller yine küçük çocuklardan oluşan 7 kişilik jüri tarafından belirlendi; 60 okuldan 83 çocuğun hayali seçildi.
Projenin tanımıyla ilgili Kültür Merkezi’nde bir tören düzenlendi. Törene Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Belediye Başkan Yardımcıları, Tiyatro Müdürü Hüseyin Çinal, birim amirleri, projede yerelan okullar ve vatandaşlar katıldı.
BAŞKAN YÜCEL, “HER TÜRLÜ ZORLUK EĞİTİMLE AŞILIR”
Projenin Kültür Merkezi’ndeki lansmanın da konuşan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, projeye destek veren Alanya Kaymakamlığına, Milli Eğitim Müdürlüğüne, STK’lara ve vatandaşlara teşekkür etti. Yücel, her türlü zorluğun eğitimle aşılabileceğine dikkat çekti. Başkan Yücel, “Küçük hayallerimiz olmazsa büyük hayallere ulaşamayız. Kaymakamlığımıza, Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve Nilbanu Hanım’a teşekkür ederim. Eğitim her şeyden önde gelir. Hayatta karşılaştığımız her türlü zorluğu eğitimle aşabiliriz. Bu yüzden de hizmetlerimizde eğitim her zaman önceliğimiz olmuştur. Projede emeği geçenlere, salonda bulunan çocuklarımıza da teşekkür ederim “dedi.
ER, “İNSANLAR HAYALLERİYLE VARDIR”
Törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “İnsanlar hayalleriyle vardır. 3 yıldır belediyemiz bu sosyal sorumluluk projesini devam ettiriyor. Öğrencilerimizin hayallerinin gerçekleşmesine destek olan Belediye Başkanımıza, emeği geçen herkese teşekkür ederim”.
SEVİNÇTEN HAVALARA UÇTULAR
Resmi konuşmaların ardın katılımcılara, 10 aydır sürdürülen projeyle ilgili görsel bir sunum yapıldı. Daha sonra 83 çocuktan bazılarının hayalleri alkış tufanı altında salonda gerçekleştirildi. 
NELER YOKTU Kİ!
Bu seçilen hayallerin içinde bisikletten tablete, annesi için istenen pazar arabasından resim defterine, Alanyaspor'un başarılı futbolcusu Emre Akbaba ve başarılı oyuncu sunucu Evrim Akın ile tanışmaya, uçağa binmekten Anıtkabir'i görmeye, oyuncak bebekten akülü arabaya, kalemtıraştan örümcek adam kostümüne, lunaparkta eğlenmekten hayvanat bahçesini görmeye kadar 60 ayrı dilek, Alanya Belediyesi ve duyarlı vatandaşlar tarafından gerçekleştirildi. 
 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.