banner113

Alanya'daki kayıp enerji çetesi Adliye'de

banner106

Alanya'da kayıp kaçak enerji miktarının son 5 yılda yaklaşık 26 milyon lira tutarındaki tespit üzerine gözaltına alınan 9 kişi adliyeye sevk edildi. 

Alanya'daki kayıp enerji çetesi Adliye'de
16 Kasım 2018 Cuma 13:50

banner108
banner238
Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekiplerince "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kamu kurum ve kuruluşlarını zarara uğratmak ile nitelikli dolandırıcılık" suçları kapsamında, gözaltına alınan zanlıların emniyette ki işlemleri tamamlandı. Eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 4´ü kardeş 9 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Çalışmalarda ´Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak´ ve ´Nitelikli dolandırıcılık´ suçundan 4´ü kardeş 7 şüpheliyi tespit etti. Tespit üzerine geçen pazartesi günü harekete geçen polis, şüpheli Ömer C., Gazi Ö. Turgay B. Şahin Ö. ile kardeşleri Fikret Ö., Bülent Ö. Erkan Ö., adreslerinde gözaltına alındı. İkametlerinde yapılan aramada ise elektrik dağıtım şirketine ait mühürler, hassas terazi, 50 gram uyuşturucu madde, tarihi eser olduğu değerlendirilen tabanca ve 39 dolu fişek ele geçirildi. 

Alanya´da son 5 yılda 72 milyon kilovat/saat ve toplam 26 milyon TL kayıp kaçak bedeli tespit edilirken, bu kayıp kaçağın yakalanan şebekeden kaynaklandığının tahmin edildiği belirtildi. Ayrıca operasyon kapsamında dün Melik K. Y.ve Mesut Ö. de gözaltına alınmıştı. 
 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.