banner113

Alanya esnaf odası başkanlarından ortak açıklama!

banner106

Alanya'daki 10 esnaf odası başkanları adına açıklamayı Alanya Şoförler Odası Başkanı Recep Çalış yaptı. 

Alanya esnaf odası başkanlarından ortak açıklama!
07 Ocak 2019 Pazartesi 13:45

banner108
banner238


Esnafın talepleri şu şekilde 
1- Esnafımızın kendi çabalarıyla ödemeye çalıştığı Bağ-Kur primleri hususunda bir talebimiz var. Bağ-Kur'da devletimiz sağladığı yüzde 5 oranındaki indirimin, yüzde 10'a çıkarılmasını istiyoruz. Sigortalı işçi çalıştıran arkadaşlarımızda var aynı konu sigortayı da ilgilendirmektedir. 
2- Sosyal güvenlik konusunda eşitlik talebimiz var. Sigortadan emekli olacak bir kişinin 7 bin 200 iş günü mecburiyeti varken, esnaf olan arkadaşlarımızın 9 bin gün mecburiyeti bulunmaktadır. Bu noktada günlerin düzenlenmesini ve eşitliğin sağlanmasını istiyoruz. 
3- Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatiflerine devletimiz tarafından kredi desteği verildi. Ancak sicili bozuk olan esnaf arkadaşlarımız var. Bu noktada arkadaşlarımızın krediden yararlanabilmeleri için esnaf sicil affının bir an evvel gündeme getirilmesini talep ediyoruz. 
Başkan Çalış, talepleri sıraladıktan sonra devletin her daim yanında olduklarını ifade ederken “Bizler sivil toplum örgütleri olarak her daim devletimizin yanındayız ve olmaya da devam edeceğiz. Temsil ettiğimiz esnaflarımızın taleplerini de buradan dile getirdik. Devletimizin imkanları ölçüsünde taleplerimizi değerlendirmesini ve konuya ilişkin çalışmalar yapmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.
 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.