banner113

Alanya tarımında dijital dönem başlıyor!

banner106

Dijitalleşen dünyaya tarım sektörü de ayak uyduruyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen DİTAP'ı tanıtan Rüzgar, "tarımın bütün paydaşları tek çatı altında toplanacak" dedi

Alanya tarımında dijital dönem başlıyor!
10 Haziran 2020 Çarşamba 18:52

banner108
banner238

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Rüzgar, düzenlediği basın toplantısında yeni devreye giren Dijital Tarım Pazarı (DİTAP) hakkında bilgilendirdi. Kısa süre önce Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen DİTAP'a ilişkin Rüzgar, "Dijital Tarım Pazarı bir eksiklikti aslında. DİTAP’ın amacı tohumdan çatala kadar olan sürecin tek elden yürütülmesi ve tarımın tüm paydaşlarının tek çatı altında toplanması. Dijital Tarım Pazarı, alıcı ve satıcıyı online bir araya getirerek, tarımsal üretim ve ticarete önemli bir ivme kazandıracak, DİTAP sayesinde değer fiyattan tüm alıcılar ve üreticiler buluşturacak" dedi.
ÇİFTÇİ KAYIT SİSTEMİ
DİTAP içerisinde üretici ve alıcı olmak üzere iki ayrı giriş sistemi olacağını ifade eden Rüzgar, “Üreticilerimiz Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS)  belgeleri ile, alıcılar ise ticari belgeleri ile sisteme giriş yapabilecek. Vatandaşların alıcı olarak sisteme giriş yapması mümkün değil. Tüm Türkiye’yi kapsayacak DİTAP içerisinde lojistik destek de sağlanacak. Tüm tarım kooperatifleri ve kuruluşlar DİTAP içerisinde yer alacak. Bu şekilde bir fiyat dengesi oluşacak. Ayrıca üretici yurt dışına ihracat yapmak isterse yine DİTAP üzerinden ürününü pazarlama şansına sahip olacak" dedi.

KÖTÜ NİYETLİ KİŞİLERİN ÖNÜNE GEÇİLECEK
Geçmiş dönemde bazı kötü niyetli kişilerin üreticiyi kandırdığını ancak artık DİTAP sayesinde dolandırıcılığında önüne geçileceğini vurgulayanRüzgar, “DİTAP içerisinde üretici ve alıcı arasında yapılan sözleşmeler yasal değere sahip olacak. Bu nedenle sözleşmeler resmi olarak sorumluklar getirecek. Üretici ürününü güvenle satacak, alıcı ise ürününü güvenle alacak. Zaten müdürlüğümüz bünyesinde görevli bir personelimizin an be an DİTAP’ı takip edecek. Olası bir olumsuz durumda ise müdahale edilecek" diye konuştu. 
ZİRAİ TARIM ÜRÜNLER İÇİN GEÇERLİ
DİTAP üzerinde şimdilik sadece bitki türlerinin yer aldığını vurgulayan Rüzgar, “DİTAP şuan zirai tarım ürünleri için geçerli olarak hizmete başlayacak. Ancak önümüzdeki süreçte hayvansal ürünlerinde DİTAP içerisinde yer alması için çalışmalar sürüyor" 
 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.