banner113

Alanya ve Manavgat'taki suç örgütüne ceza yağdı

banner106

Antalya'nın Manavgat ve Alanya ilçelerinin yanı sıra İstanbul, Adana ve İzmir'de Haziran 2014'te düzenlenen operasyonla yakalanan 43 yaşındaki Ali B., liderliğindeki suç örgütünün yargılandığı davanın karar duruşması yapıldı. 

Alanya ve Manavgat'taki suç örgütüne ceza yağdı
17 Haziran 2017 Cumartesi 15:07

banner108
banner238
Antalya'nın Manavgat ve Alanya ilçelerinin yanı sıra İstanbul, Adana ve İzmir'de Haziran 2014'te düzenlenen operasyonla yakalanan 43 yaşındaki Ali B., liderliğindeki suç örgütünün yargılandığı davanın karar duruşması yapıldı. Manavgat 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 56 sanıklı davanın karar duruşmasına tutuklu sanıklar Ali B., Abdülcabbar T., Aytekin Y., Mehmet Ü., Süleyman Y., Şahin D., Saim Ç. ile başka suçlardan tutuklu Sedat A. ve Murat D. SEBGİS aracılığıyla katılırken, Bülent B., Can T., Cemal F., Zafer A., Ejder Ç., Ali Y., İsmail K., Ali Murat U., ile sanık avukatları hazır bulundu. Diğer tutuksuz sanıklar ise duruşmaya katılmadı.
Duruşmanın başında sanık Mehmet Ü'ın mahkeme üyesi hakim Sibel Yılmaz'a yönelik yaptığı reddi hakim talebi reddedildi. Duruşmada bir önceki celsede savcı tarafından hazırlanan, sanıkların suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve örgüt hiyerarşisi içerisinde 29 ayrı suç olayını gerçekleştirdiklerini belirttiği mütalaaya karşı sanık Ali B.'nin vekilleri tarafından yazılı savunma yapıldı. Diğer sanıklar ve sanık vekilleri ise daha önceden savunma yaptıklarını ve ek savunma yapmayacaklarını söyledi.
ÖRGÜT LİDERİNİN FETÖ'LÜ SAVUNMASI
Ali B., mahkeme başkanının son sözünü sorması üzerine dosyanın baştan sona şaibeli olduğunu belirterek, "Hakiminden savcısına, KOM'daki polisine kadar herkes FETÖ'den alınmıştır. FETÖ ile ilgili derdimi anlatmaya çalıştığım savcı ifademi alırken beni dinlememiştir. 2-3 hafta önce de o ihraç olmuştur. Sadece 2 hakim FETÖ'den alınmamıştır. Ben önceki savunmalarımı tekrar ediyorum. Beraatımı ve tahliyemi talep ediyorum. Ailem mağdur, imza atmayı da kabul ediyorum" dedi. Son sözleri sorulan diğer sanıklar da daha önce yaptıkları savunmaları tekrar ettiklerini belirterek beraat istedi.
ÇETE LİDERİNE 4 KEZ ÖMÜR BOYU HAPİS CEZASI
Verilen 1 saatlik aranın ardından mahkeme başkanı kararı açıkladı. Çıkar amaçlı suç örgütü lideri olduğu belirtilen Ali B., 4 kez ömürboyu hapis cezasının yanında 145 yıl 7 ay 3 gün hapis cezası ve 2 bin 790 gün adli para cezasına çarptırıldı.
Mahkeme heyeti 39 sanığı da ömür boyu hapis ise 25 gün arasında değişen hapis cezalarına mahkum etti. Bu sanıklara toplam 8 kez ömürboyu hapis cezası verilirken, ayrıca toplam 12 bin 641 gün de adli para cezasına hükmolundu. 16 sanık ise beraat etti.
Mahkeme heyeti ayrıca 13 yıl 8 ay hapis ve 1225 gün adli para cezası alan tutuklu sanıklar Süleyman Y., ile 22 yıl 7 ay 42 gün hapis cezası alan Şahin D.'ın tutuklulukta geçirdikleri süreyi dikkate alarak yurt dışına çıkış yasağı konularak tahliyesine, 2 kez ömürboyu hapsin yanında 26 yıl 1 ay 6 gün hapis cezası alan tutuksuz sanıklar Serkan Ç. ile 2 kez ömürboyu hapsin yanında 80 yıl 6 ay 27 gün hapis ve 2 bin 730 gün adli para cezasına çarptırılan Murat B.'ın ise tutuklanmasına karar verdi.
 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.