banner113

Alanya’da karda mahsur kalanları Büyükşehir ekipleri kurtardı 

banner106

Alanya’nın Gedevet Yaylası’nda yoğun kar yağışı nedeniyle yolda mahsur kalan vatandaşları Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri kurtardı.

Alanya’da karda mahsur kalanları Büyükşehir ekipleri kurtardı 
09 Ocak 2019 Çarşamba 15:27

banner108
banner238


Soğuk ve yağışlı hava, turizm merkezi Alanya’nın yüksek kesimlerinde yaşamı olumsuz etkiliyor. Toroslar’a yağan kar 30 santimetreyi aştı. Kar görme hevesiyle yaylalara çıkan bazı vatandaşlar kar yağışının artması ve yolların kapanması nedeniyle mahsur kaldı. Kar yağışının yoğun olarak hissedildiği Gedevet Yaylası’nda araçlarıyla yolda kalan 4 genç, Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Kırsal Alan ekipleri tarafından kurtarıldı. 
Donacağız diye korktuk
Telefonla yardım isteyen gençlerin imdadına koşan Büyükşehir ekipleri, yolu greyderle açarak güvenle evlerine dönmelerini sağladı. Soğuktan çok etkilendiklerini belirten gençler “Büyükşehir ekipleri zamanında geldi. Donacağız diye çok korktuk. Menderes Türel ve ekibine teşekkür ediyoruz” dedi.    
Öte yandan Alanya Kırsal alan ekipleri, Taşatan ve Gedevet Yaylası’nın yanı sıra Gümüşkavak, Yalçı  Kuşyuvası bağlantı yolunda da kar mücadelesi gerçekleştirdi. Karla kaplanan ve araçların geçmesine imkan vermeyen yol kepçenin karı temizlemesiyle araç trafiğine açıldı. 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.