banner113

Alanyalı aşçılar ALKÜ'de

banner106

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencileri alanında uzman aşçılarla bir araya geldi. 

Alanyalı aşçılar ALKÜ'de
05 Aralık 2018 Çarşamba 16:54

banner108
banner238
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencileri, Akdeniz Profesyonel Aşçılar Birliği (AKPAB) üyesi aşçılarla bir söyleşi gerçekleştirdi. İşletme Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşiye, Turizm Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Harun Uçak, Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Aydın Çevirgenile Dr. Öğr. Üyesi NacideÖter, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emirhan Yenişehirlioğlu, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Öğrencilerle bir araya gelen aşçılar sektörde yaşanan gelişmeleri ve edindikleri tecrübeleri öğrencilerile paylaştılar. 

Ardından Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencileri merak ettikleri soruları aşçılara yönelttiler.Gastronomi Turizmine verilen önemin altını çizen AKPAB üyeleri, sektördeki eğitimli personel eksikliğine dikkat çekerken, geçtiğimiz yıl AKPAB ve ALKÜ arasında imzalanan protokol kapsamında Gastronomi ve Mutfak Sanatı öğrencilerinin sektörde öne çıkmaya başlamalarından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler. 
 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.