banner113

ALKÜ'lü öğrencilerden örnek hareket

banner106

ALKÜ Kızılay Öğrenci Kulübü ve Türk Kızılayı Alanya Şubesi tarafından Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Kestel Yerleşkesinde kan bağışı etkinliği düzenlendi.

ALKÜ'lü öğrencilerden örnek hareket
08 Kasım 2018 Perşembe 15:01

banner108
banner238
ALKÜ Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Meslek Yüksekokulu (MYO) bahçesinde organize edilen bağış etkinliğine öğrencilerin yanında ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, ALKÜ Genel Sekreteri Fatih Özdemir ile akademisyenler de katıldı. ALTSO Meslek Yüksekokulu’nda kurulan Kızılay çadırında kan verecek olan öğrenci ve öğretim görevlilerini teşvik etmek amacıyla kampanyaya katılan ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı; birçok canın hayatını kurtarmaya vesile olacak bu ulvi göreve herkesi davet ettiğini ifade ederek, kan bağışına yoğun ilgi gösteren öğrencilere ve personele teşekkür etti. Alanya Kızılay Şubesinin Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Dikici, ALKÜ Kestel Kampüsünde diğer fakülte ve yüksekokullarda da kan bağışı kampanyasının devam edeceğini belirtti.
YÜKSEK MİKTARDA KAN BAĞIŞI
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) akademisyenlerinin katkılarıyla kurulan Alanya Kızılay Şubesinin Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Dikici ve Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Hasan Basri Savaş yaptıkları açıklamada Alanya'da çok yüksek miktarda kan bağışı olduğunu fakat kan bankası bulunmadığından dolayı bağışlanan kanların Antalya'da işlenerek depolandığını dile getirdi. Türk Kızılayı Alanya Şubesi olarak kapsamlı ve yüksek kapasiteli bir kan ve kök hücre bankası kurmak için çalışmalara başladıklarını aktaran Başkan Dikici, “Böylelikle Alanya'da ciddi birçok hastalığın teşhis ve tedavisi için altyapı desteği sunulabilecek” dedi.

 

banner109
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.