banner113

ALKÜ yaşam merkezi hizmete girdi

banner106

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Yaşam Merkezi ve Merkezi Yemekhane binası tamamlanarak, öğrenci ve personelin hizmetine açıldı.

ALKÜ yaşam merkezi hizmete girdi
09 Ocak 2019 Çarşamba 15:43

banner108
banner238



Geçtiğimiz günlerde yaklaşık 11 bin metrekare kapalı alanı ile hizmete giren Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Eğitim Fakültesi’nin ardından ALKÜ Merkezi Yemekhane yeni adıyla ALKÜ Yaşam Merkezi’nin inşaatı da tamamlanarak, öğrenci ve personelin hizmetine açıldı. 18 Eylül 2017 tarihinde ihalesi yapılan ve 11 Ocak 2018 tarihinde sözleşmesi Günaydın Mühendislik İnş. San. Ltd. Şti - Osman Murat Özcan iş ortaklığı ile imzalanan Merkezi Yemekhane yaklaşık 7 bin metrekare kapalı alandan oluşuyor. “ALKÜ Yaşam Merkezi” olarak adlandırılan ve iki katlı olarak inşa edilen binada; Alakart restoran, 800 kişilik öğrenci yemekhanesi, 300 kişilik akademik ve idari personel yemekhanesi ile misafir yemekhanesi, cafe ve mutfak bölümünden oluşuyor. Merkezi ısıtma-soğutma sistemi ile donatılan ve aynı anda bin 500 kişinin yemek yiyebileceği binada ayrıca idari personel ofisleri de bulunuyor.

YEMEKLER ARTIK ALKÜ’DE PİŞİRİLİYOR
Yerleşke içerisinde farklı farklı noktalarda bulunan yemekhaneleri tek bir noktaya topladıklarını ifade eden ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, “İsmini ALKÜ Yaşam Merkezi olarak planladığımız merkezi yemekhanenin tamamlanması ile öğrencilerimiz ve personelimiz artık daha iyi koşullarda yemeklerini yeme imkânı bulacaklar” dedi. Binanın içinde ilerleyen süreçte öğrencilerin vakit geçirebileceği spor merkezi, oyun alanları gibi hizmetlerin de bulunacağı ifade eden Rektör Pınarbaşı, binanın ALKÜ’nün ismine uygun olarak Selçuklu motiflerinin izlerini taşıdığını belirtti.

ALKÜ Yaşam Merkezi içinde kurulan merkezi mutfak ve donatıları ile Personele ve öğrencilere sunulan yemekler de artık bu merkez içerisinde pişirilip servis ediliyor. Daha önceleri dışarıda pişirilip getirilen yemeklerdeki kalite ve lezzet konusunda şikâyetler aldığını ifade eden Rektör Pınarbaşı; artık yemeklerin kendi binamızda pişirilmesi, gelen her türlü gıda maddesinin komisyon kontrolü ile kabul edilerek yemeklerde kullanılması sayesinde yemek kalitesinde ciddi memnuniyet oluştuğunu da belirtti
 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.