banner113

Antalya'da tanzim satışı muamması!

banner106

Antalya’da tanzim satış noktaları yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu. Tarım Bakanlığı’ndan Antalya’daki kooperatiflere satışlara bu hafta başlanacağı yönünde yazı gönderilmesine rağmen kentte henüz bu konuda hazırlık yapılmadığı belirtildi.

Antalya'da tanzim satışı muamması!
13 Şubat 2019 Çarşamba 11:26

banner108
banner238

Gündemde Değil

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sebze meyve fiyatlarındaki tırmanış nedeniyle İstanbul ve Ankara’da başlattıkları satışlara temizlik malzemelerini de ekleyeceklerini açıkladı. İki büyük kentte açılıp faaliyete geçen tanzim satış noktalarından sonra dikkatler Antalya’ya çevrildi.

Satış noktalarının Antalya’da da kurulup kurulmayacağı merak edilirken, Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Muharrem Kavurkacı, uygulamaya Antalya’nın dahil edileceği yönünde henüz bir hazırlık olmadığını söyledi.

Kooperatifler Tedariğe Hazır

Geçtiğimiz günlerde Tarım Bakanlığı, Antalya’nın merkezinde ve ilçelerinde bulunan tüm tarım kredi kooperatiflerine tanzim satışların başlayacağını duyurarak satışlarda aktif rol oynayacakları yönünde yazılı talimatta bulunmuştu.

Tarım Kredi Kooperatifleri Antalya Bölge Müdürlüğü, Antalya’da tanzim satış noktalarının kurulması halinde sebze meyve tedariğini sağlamaya hazır olduklarını bildirirken, Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği ise Antalya için çalışmalara henüz başlanmadığını belirtti.

Antalya’da Ürünler Zaten Ucuz

Antalya pazarlarının diğer kentlerden farklı olduğunu söyleyen Antalya Pazarcılar Odası Başkanı İsmail Öz, bu bölgede sebze meyveler halihazırda ucuz olduğundan devlet eliyle satışa ihtiyaç olmadığını ifade etti.

Antalya pazarlarının ağırlıklı olarak üreticilerden oluştuğunu dile getiren Başkan Öz, “Üretici ürününü maliyetinden ucuz satamaz. O yüzden Antalya’daki ürün fiyatları zaten piyasa şartlarında olabilecek en düşük fiyatlar.

Bu nedenle bölgede tanzim satış olsa da fiyatlar aynı seviyede kalacaktır” açıklamasında bulundu.

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.