banner113

Ayak Bileklerini İnceltmek Mümkün mü?

banner106

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ayşen Bilge Sezgin, birçok kadının ayak bilekleri kalın olduğu için etek giymek istemediğini bunun içinde ayak bileklerini inceltme operasyonu yaptırdığını belirtti.

Ayak Bileklerini İnceltmek Mümkün mü?
24 Eylül 2020 Perşembe 15:05

banner108
banner238

Baldır ve ayak bileği kalınlığının tedavisinde teşhis en önemli noktadır. Söz konusu bacak estetiği ise akla sadece bacak germe gelmemeli. Bacak, kalın, ince, çarpık veya eğri olabiliyor. Buradaki asıl amaç, bacakları ideal şekle sokmaktır.

Basen bölgesinin yağlı olması, bacak üst iç kısmındaki yağlanma, alt bacak iç kısmında görülen eğrilikler, dizin iç yanlarındaki fazla yağlar, cilt çöküklükleri ve her iki bacak arasında asimetri olması sık karşılaşılan sorunlar arasında yer alır.

Bu bölgelerde bulunan kaslar zayıfsa veya alt bacakta eğrilik varsa, yağ enjeksiyonları, silikon baldır implantları kullanarak bacak şekle sokulabilir. Kalça ile uyumlu, silindirik, kavisleri olan ve ayağa doğru zarif bir şekilde incelerek giden bacak yapısı için bacak ve ayak bileği estetiği operasyonları tercih edilmekte.

Basen bölgesinde, bacağın ve dizin iç kısmında bulunan fazlalıklar için en ideal teknik liposuction ameliyatlarıdır. Bacak eğriliği içinse baldır silikonları kullanılıyor ve bacağın iç kısmındaki vücut orantısına göre bir miktar kalınlaştırma işlemi yapılıyor. Bu sayede duruş orantısı sağlanmış oluyor. Ciltteki görülen çökükler, asimetrik görüntüler dolgu enjeksiyonu veya yağ enjeksiyonu ile çözüme varılıyor.

Önceden liposuction yapılmış ve çöküntü gelişmiş olan kişilerin bacak bölgesine tedavi olarak yağ enjeksiyonu ve dolgu enjeksiyonu yapılabiliyor. Çarpık bacak tedavisinde silikon protez, yağ enjeksiyonu ya da dolgu enjeksiyonu gibi yöntemlerle, kişinin durumuna göre uygulamalar yapılır. Bacaklarda doku fazlalığı ve sarkma gibi sorunlar, hızlı kilo alıp vermekten kaynaklanabilir. Bu durumda bacak germe ameliyatı yapılır.

Son dönemlerde liposuctiona alternatif olan lazer lipolizde bir diğer uygulama yöntemidir. Bazen bacak germe estetiği yapılacak kişiye bunun yanı sıra liposuction da yapılması gerekir. Ameliyat yaklaşık 2-3 saat sürer. Hastanın operasyondan sonra bir gece hastanede kalması gerekir. Ardından normal hayatına geri dönebilir.

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.