banner113

Baka projesinin resmi açılışı yapıldı

banner106

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinin (ALKÜ) Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından desteklenen "Mesleki Eğitime Endüstriyel Dokunuş" adlı projenin açılışı gerçekleştirildi.

Baka projesinin resmi açılışı yapıldı
04 Nisan 2022 Pazartesi 13:09

banner108
banner238

BAKA’nın destekleriyle hayata geçirilen 33 proje için Isparta Belediyesi Kültür Merkezinde Toplu Açılış Töreni gerçekleştirildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın teşrifleriyle gerçekleşen Toplu Açılış Töreninde aralarında BAKA tarafından desteklenen ALKÜ’nün "Mesleki Eğitime Endüstriyel Dokunuş" adlı projesi yer alıyor. Tören öncesi Bakan Varank, BAKA’nın destekleriyle hayata geçirilen projelerin çıktılarının yer aldığı stantları dolaştı. Tören için, ALKÜ ALTSO MYO’dan Proje Yürütücüsü Öğr. Gör. Ergin Bayrak ve Öğr. Gör. Merdan Törehan Turan’dan katıldı.
ÖĞRENCİLERİN UYGULAMA BECERİLERİNİ GELİŞTİRECEK
“Mesleki Eğitime Endüstriyel Dokunuş” adlı proje hakkında bilgiler veren Öğretim Görevlisi Ergin Bayrak, “2019 Yılı Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı Kapsamında seçilen 12 projeden biri olan Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) destekli yaklaşık 900.000 TL bütçeli, Daikin Türkiye ve Danfoss Türkiye firmalarının iştirakçi olarak yer aldığı "Mesleki Eğitime Endüstriyel Dokunuş" adlı projemizi tamamlamış bulunuyoruz. Ülkemizde ilgili alanda sayılı olan laboratuvarımızda öğrencilerimiz sahada çalışan ev tipi / ticari tip / endüstriyel tip soğutma sistemlerinin eğitim modülü haline getirilmiş halleri üzerinde direk mekanik ve elektriksel uygulama becerilerine geliştirmeye yönelik eğitim alacaklardır. Laboratuvarımızda, endüstriyel uygulamalarda ciddi enerji verimliliği sağlayan kuru soğutucu-çiller soğutma eğitim modülü, ticari tip soğutma sistemlerinde sıklıkla kullanılan reyon tip soğutucu eğitim modülü, endüstriyel buzdolabı eğitim modülü, buz makinesi eğitim modülü ve iklimlendirme sistemlerinde enerji verimliliği sağlayan geri ısı kazanımlı lokal havalandırma eğitim modülü ve buna benzer çok sayıda eğitim modülü yer almaktadır.” dedi.
MESLEKİ EĞİTİME KATKI SAĞLAYACAK
Projenin mesleki eğitime katkı sunacağına değinen Bayrak, “Bununla birlikte ilerleyen yıllarda soğutma alanında uygulamalı olarak yapılacak olan çalıştay, seminer, bölgede yer alan firmalardaki personelin eğitimi gibi birçok eğitime laboratuvarımızın ev sahipliği yapması planlanmaktadır. Bu sayede ülke genelinde gerek teknik lise gerek yüksekokul gerekse fakülte öğretim elemanlarına yönelik yapılacak uygulamalı ve teorik eğitimler sayesinde teknik öğretmen ve öğretim elemanlarının eksiklerinin giderilmesi ve mesleki eğitime ülke çapında bir katkı sağlanması planlanmaktadır. Uygulama laboratuvarımızın bölge ve ülkemiz için hayırlı olmasını dileriz.” diye konuştu.

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.