banner113

Bakan Çavuşoğlu, Antalya'da şehit yakınları ve gazilerle iftarda buluştu

banner106

Bakan Çavuşoğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu tarafından Kundu Oteller Bölgesi'nde bir otelde şehit aileleri ve gaziler için düzenlenen iftar programına katıldı.

Bakan Çavuşoğlu, Antalya'da şehit yakınları ve gazilerle iftarda buluştu
02 Haziran 2017 Cuma 09:21

banner108
banner238
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Elbette gazilerimizi, şehitlerimizin çok kıymetli yakınlarını yalnız bırakmamak bizim asli görevimizdir. Ama şunu da çok iyi biliyoruz, ne yapsak, ne kadar çaba sarf etsek, şehitlerimize, gazilerimize, onların geride bıraktığı yakınlarına borcumuzu ödememiz mümkün değil." dedi.
Burada konuşan Çavuşoğlu, iftar sofrasını şehit yakınları ve gazilerle paylaşmaktan onur duyduğunu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın da selam, sevgi ve iyi dileklerini gönderdiğini söyledi.
Dün 13 vatan evladının bir helikopter kazasında şehit olduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, "Onlar vatan için, millet için, bayrak için şehit oldular. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz." dedi.
Çavuşoğlu, 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde vatanını, milletini, bayrağını korumak için şehit olanları, içeride ve dışarıda mücadele ederken şehit düşen tüm vatan evlatlarını bir kez daha saygı ve minnetle andığını belirterek, şöyle konuştu: 
"Elbette gazilerimizi, şehitlerimizin çok kıymetli yakınlarını yalnız bırakmamak bizim asli görevimizdir. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere devletimiz ve hükümetimiz bu konuda çok hassas. Ama şunu da çok iyi biliyoruz, ne yapsak, ne kadar çaba sarf etsek, şehitlerimize, gazilerimize, onların geride bıraktığı yakınlarına borcumuzu ödememiz mümkün değil. Sizlere minnet borçluyuz. Ermeni terör örgütünün yurt dışındaki saldırılarında çok sayıda şehit vermiş bir bakanlığın mensubu olarak, şehit olmanın ne demek olduğunu çok iyi biliyoruz. Elbette şehitlerimizin anısını her zaman yaşatacağız içeride ve dışarıda."
Vali Karaloğlu da özellikle son bin yıldır Anadolu topraklarını vatan kılmak için çok şehit verildiğini, Türk tarihinin adeta şehitlerin kanlarıyla, canlarıyla ve gazilerin kahramanlıklarıyla yazıldığını söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her sene ocak ayında 81 ilin valisini Ankara'da bir araya getirerek yıllık değerlendirme toplantısı yaptığını ifade eden Karaloğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın bize verdiği birinci talimat 'İllerinizdeki şehit yakınlarına ve gazilere sahip çıkın' talimatıdır. Vilayetlerde Aile ve Sosyal Politikalar İl müdürlüklerine bağlı, sadece şehit yakınları ve gazilerle ilgilenmek için bir müdürlük kuruldu." dedi.
 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.