banner113

Başkan Yücel: "Milletimize hizmet etmeyi çok seviyoruz"

banner106

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'e Habernediyor.com'a özel açıklamalarda bulundu.

Başkan Yücel: "Milletimize hizmet etmeyi çok seviyoruz"
02 Aralık 2019 Pazartesi 13:50

banner108
banner238

2004 ve 2009 seçimlerinde iki dönem üst üste Kestel Belediye Başkanı seçilen, 2014 yılından bu yana da Alanya Belediye Başkanlığı görevini yürüten Adem Murat Yücel ile Alanya Belediyesi'nin çalışmalarını ve Alanya turizmini konuştuk.
"Turizmde dünyanın sayılı ülkeleri arasındayız"
2019 yılında Alanya turizminin durumunu değerlendiren Yücel, " Alanya'nın çok güzel bir tarihi var. Alanya Selçuklu ‘ya başkentlik yapmış, Osmanlı'ya liman şehri olmuş, Cumhuriyet tarihinde turizme açılan bir pencere olmuştur. Alanya sürekli değişen, gelişen vizyon ve misyon sahibi bir kent. Sadece turizmle değil, artık tarımıyla, inşaat sektörüyle ve bununla beraber üniversitesiyle anılan bir şehir." ifadelerini kullandı. Türkiye'nin, turizmde dünyanın sayılı ülkeleri arasında olduğunun altını çizen Yücel, "Turizm en değerli unsurlarımızdan biri. Dünyada sayılı ülkeler arasındayız. Çünkü en güzel coğrafyalar bizde. Bununla birlikte ülkemiz kıtalararası bir ülke olduğu için en güzel kültürel varlıklar ve kültür mirasları bizde. Her yıl dünya sıralamasına baktığımızda Türkiye'deki otellerin tesisleri ilk 100 otel içinde yer alıyor. Gastronomi de artık şaha kalktı ve Türk mutfağı örnek mutfaklardan biri olmaya başladı. Yerli ve yabancı turiste en iyi şekilde hizmet veren bir nesil yetişti." dedi.
"Dış İşleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu hükümet yatırımlarına öncülük yapmıştır"
Türkiye'ye gelen toplam turist sayısının üçte birinin Antalya'ya, Antalya'ya gelen turist sayısının üçte birinin de Alanya'ya geldiğini belirten Yücel, "Güleryüz ve misafirperverlikle ucuz ve kaliteli hizmet alan yabancılarımız artık Türkiye'yi seçiyor. Tabiki bunun böyle olmasında devletimizin çok büyük desteği var. Sayın Dış İşleri Bakanı'mız Mevlüt Çavuşoğlu, gerek turizm, gerek sağlık, gerekse eğitimde üniversiteler konusunda bu bölgeye yapılan hükümet yatırımlarına öncülük yapmıştır. Biz hem kamu kurum ve kuruluşları, hem yerel yönetimler hem de Alanya halkı olarak bundan son derece mutluyuz." şeklinde konuştu.
Sosyal Belediyecilik ödül kazandırıyor
Çok dinli, çok kültürlü bir şehirde yaşamaktan huzur ve mutluluk duyduklarını ifade eden Yücel, Alanya Belediyesi'nin engellilere yönelik bir sürü çalışma yürüttüğünün altını çizdi. Tarihi Kentler Birliği'nden son 6 yılda 3 kez süreklilik ödülü alan Alanya'nın birçok alanda özel ödüller almaya devam ettiğini belirten Yücel; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yürüttüğü "Sıfır Atık" projesi kapsamında, "Sıfır Atık Yerel Yönetimler Ödülü “nü Alanya Belediyesi'nin aldığını söyledi.

Yücel, turizmin yanı sıra spor,kültür,sanat gibi etkinliklere de değer verdiklerini belirterek, "Sanat ve sanatçıya her zaman değer veriyoruz. Geçenlerde Kıbrıs'ta düzenlenen Uluslararası Tiyatro Etkinlikleri ‘ne ülkemizden davet edilen sadece Alanya Belediyesi tiyatrosudur. Alanya Belediye tiyatrosu geniş bir ağ içerisinde turnelere çıkıyor." şeklinde konuştu. 
Kendi kendine yetebilen bir belediyecilik anlayışıyla hareket ettiklerini belirten Yücel, "Biz şehrimizde huzur istiyoruz, güven istiyoruz ve insanlar rahatça bu şehirde bir hayat yaşasın istiyoruz. En büyük hedefim de memleketimizdeki gülen insan sayısını aırttırmak." dedi.
 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.