banner113

Çiftçiye yeni hizmet: E-çiftçi sistemi

banner106

Tarım ve Orman Bakanlığı, resmi internet sitesinden yaptığı açıklama ile çiftçiler için e-çiftçi sistemini uygulamaya soktuklarını duyurdu.

Çiftçiye yeni hizmet: E-çiftçi sistemi
16 Şubat 2019 Cumartesi 12:03

banner108
banner238

Tarım ve Orman Bakanlığı, e-çitfçi sistemini uygulamaya soktuklarını duyurdu. Yapılan açıklamada yeni sistemin çiftçiler için büyük kolayık sağlanacağını belirten  Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli uygulama ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakanlığın resmi sayfasında paylaşılan açıklama şu şekilde:

E-Çiftçi, tarımsal alanda faaliyet gösteren çiftçilerin işletmeleriyle ilgili bilgilerin yer aldığı ve bu bilgilere, bilgisayar ve mobil cihazlar üzerinden erişebilmelerine imkân sağlayan bir portaldır. Bu portal üzerinden e-Çiftçi Portalı'na giriş yapan kullanıcı, işletmesinde kayıtlı tarım arazileri, bu parseller üzerinde kayıtlı olan ürün ile sahip oldukları hayvanların ırk, yaş ve cinsiyet bilgilerine ulaşabilecek. Ayrıca kullanıcılar, işletmelerinde kayıtlı büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar ile ilgili doğum, ölüm, hastalık, satış gibi bildirimlerini uygulama üzerinden yapabilecek ve hayvanlara yönelik tüm veteriner işlemlerini de takip edebilecek.

banner109
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.