banner113

EL BAKIMI NASIL OLMALI? NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

banner106

Dermatoloji Uzmanı Dr. Bilge Ateş konu hakkında bilgiler verdi.

EL BAKIMI NASIL OLMALI? NELERE DİKKAT EDİLMELİ?
21 Nisan 2022 Perşembe 15:24

banner108
banner238

Güzel eller ve bakımlı tırnaklar kadınlar için vazgeçilmezdir. Kadınların ellerine yazılmış yüzlerce şiir vardır. Eller ve dekolte bölgeleri en çok ihmal edilen ve yaşımızı en çok ele veren bölgelerdir. Ellerde yaşla beraber kuruma, ince kırışıklıklar, yaş lekeleri, damarlarda belirginleşme ve ellerin yumuşak hacimli yapısında kayıp olur. Tüm bu durumlarda yılların etkilerini geri çevirecek yöntemler mevcuttur.

Ellerimiz güneşe, dış ortama, suya, sabuna en çok temas eden ve en çok yıpranan organlarımızdandır. Genç yaşlarda ellerimizi nemlendirme alışkanlığı kazanmamız bizi dış ortamlardan gelecek zararlara karşı korur. Ellerimizi nemlendirmek, deterjan temaslarında eldiven kullanmak, kışın soğuklarda eldiven takmak, ellerimize düzenli peelingler uygulamak ve güneşten koruyucu sürmek en basit ama hayat kurtarıcı önlemlerdendir.

Ellerimizdeki yaşlanmaya bağlı lekeler için lazer tedavileri uygulanabilir. 1-2 seansta bu yaşlılık lekelerinden kurtulabilirsiniz.

Ellerde zamanla gelişen cilt altı hacim kayıpları için kalsiyum hidroksi apatit ya da hayluronik asit dolguları uygulayarak damarlardaki belirginleşmeyi azaltabiliriz.

Ellerin üstündeki kırışıklıklar için çeşitli vitamin enjeksiyonları ve lazer sistemleriyle cilt yenileme yapabiliriz.

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.