banner113

'En büyük sorunumuz Cemevi'

banner106

Alanya Posta TV'de ilk kez konuşan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Alanya Şubesi yöneticileri, en büyük sorunlarının ibadet edecekleri yerin olmaması olduğunu söylediler.

'En büyük sorunumuz Cemevi'
27 Ocak 2020 Pazartesi 09:12

banner108
banner238

Alanya’da Aleviliğin izleri, ilçede yapılması düşünülen Cemevi ve Alevilerin sorunları ilk kez Alanya Posta TV'de konuşuldu. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Alanya Şube Başkanı İlhan Boğazkaya ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Alanya Şubesi Denetim Kurulu Başkanı İsmail Alkaşı’nın konuk olduğu  Gaye Coşkun’un sunduğu Haberin Manşeti programında, tüm sorular yanıt buldu.

'SEVGİDEN YANA OLANLARA KAPIMIZ AÇIK'

1997 yılından beri Alanya'da derneklerinin faaliyet gösterdiğini söyleyen Alkaşı, "1997 yılından beri faaliyet gösteriyoruz. 210'a aşkın şu anda faal üyesi var deneğimizin. Dernek bir gönül işidir. Gönül arzu ediyor ki daha çok derneğimize katılan ve faaliyetler de yer alan insanlarımız olsun" dedi. 
 

'ADEM BAŞKAN BU KONUDA ÇOK SAMİMİ'

Boğazkaya da Cemevi için görüşmeler yaptıklarını ve kısa sürede sonuca ulaşabileceklerini ifade etti. Boğazkaya,"Geçen yıldan bu yana görüşmeler oldu. Bu sene şahsım olarak görüşmeye gittim Alanya Belediye Başkanı Adem beyin yanına.  Geçen yılki söylediği söz üzerine, bu yılda samimiyetle bahsetti. Çok netti, kesine yakın bir düşünceyle söyledi. Projelendirilip gelmemizi söyledi. Bu konuda çok samimi sağolsunlar. Sanırım yakın zamanda bunda bir sonuca ulaşabiliriz diye düşünüyoruz. Diğer Muhalefet partileri de buna sıcak bakıyor" dedi.

'TALEBİMİZ ÖNCEDEN DE OLMUŞTU'

Alkaşı, "Tahmin ediyorum kısa sürede belediye başkanımızın da katkısı ile bir Cemevine kavuşacağız. Görüşmeleri sürdürüyoruz. Bundan önceki belediye başkanlarıyla da yine görüşmüştük. Allah sağlık versin, Hasan Sipahioğlu başkanımız da çok görüşmelerimiz oldu. Hatta projelerimizi yaptık ama olmadı.  Mutlaka sizin Cemevinizi Kültür Merkezi olarak yapacağım ve sizin yanınızda Kültür Hizmetleri de verilecek diye söz vermişti. Fakat mümkün olmadı. Şimdiki belediye başkanımızla bu kez sonuca yakınız. Alanya'da 1997'den bu tarafa hep talebimiz iletilmiştir dile getirilmiştir. Ama ne yazık ki genel siyasi durum da cemevlerinin ibadethane olarak edilmedi" dedi.

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.