banner113

Güzel gülümseme özgüveni arttırıyor!

banner106

Dr. Dt. Beril Karagenç Batal konu ile ilgili bilgiler verdi.

Güzel gülümseme özgüveni arttırıyor!
14 Ağustos 2021 Cumartesi 14:46

banner108
banner238


Güzel,etkileyici ve doğal gülümsemeye kavuşmak artık hayal değil.Kıskandıran gülümsemeye sahip olmak için Porselen restorasyonlar ile kapsamlı bir ‘’Gülüş Tasarımı’’ planlaması yapılır ve dişlerin şekil, dizi ve renk değişikleri gerçekleşir. En çok kullanılan porselen restorasyonlar ise diş kaplamaları ve porselen laminalar olarak sıralanabilir.Unutmayın ki birçok insanın önem verdiği,etkilenme ve etkileme bölgesi dişlerdir.Bu nedenle etkileyici gülümseme ve mükemmel dişler kişilere özgüven kazandırır.
Diş Kaplaması Nedir?
Kişiye özel olarak hazırlanan porselen diş kaplamaları, doğal dişlerinizin üzerine yerleştirilir. Dişler bir miktar küçültülür ve üzerine kapak şeklinde kaplamalar üretilir. Bu kaplamalar boşlukları kapatma ve gülüşünüzün boyutunu, şeklini ve rengini değiştirme özelliğine sahiptir. Çok çabuk uygulanır, yıllarca kullanılır, hemen sonuç alınır. Çok sayıda diş kaplama çeşitleri sayılabilir. Bunların arasında metal altyapılı porselen kaplamalar, zirkonyum altyapılı kaplamalar, tam seramik (Emax – Empress) kaplamalar en sık kullanılan uygulamalar.
Diş kaplama teknolojisindeki en yeni gelişmeler
Günümüzde diş kaplamasında ‘’Lamina’’ olarak bilinen ileri teknoloji uygulamalar da çok gündemde. Çok ince porselen kaplamalar (Lamina kaplamalar) dişlerinizin üzerine, sadece ön yüzeyine yerleştirilir. Çoğu durumda dişlerden madde kaldırmaya bile gerek kalmaz, ya da klasik kaplamalara göre, dişlere çok az müdahale ederek uygulanabilir.  Uygun olan vakalarda, dişlerin orijinal kalması, kullanımda adaptasyonun çok kolay olması nedenleriyle kaplamalara göre ilk sırada tercih edilir.
Porselen Restorasyonların Faydaları Neler?
Doğal görünümlü sonuçlar sağlar. Doğru bir şekilde uygulandığında doğal dişten ayırt edilemez. Bir veya iki dişin porselen olması tercih edilirse, mevcut dişlere uyacak şekilde kaplamalar özel olarak renklendirilir. İyileşme süresi gerekmez. Lekelere karşı koruma sağlar. Sararma konusunda endişelenmeden kahve veya çay içilebilirsiniz. 
Kaplamalar, laminalar yapıştırıldıktan sonra, hasta diş kliniğinden çıktığı andan itibaren hasta bembeyaz dişlerini, güzel bir gülümsemeyle etrafına gösterebilir.
Porselen Restorasyonlar Herkes için Uygun mudur?
Maalesef, bu tür uygulamalar herkes için yüzde yüz uygun değildir. Vakalar bireysel olarak değerlendirilir. Dişleriniz zayıfsa, diş eksikleriniz varsa, diş eti hastalığı veya çapraşıklıktan şikayetçiyseniz Gülüş Dizaynı için ilave tedavilere ihtiyacınız olabilir. Öncesinde tespit edilen sorunların giderilmesine yardımcı olmak için implant, dişeti bakımı, diş telleri gibi alternatif tedaviler gerekebilir.
Porselen Restorasyonları Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Tırnak yemek, kalem ısırmak, fıstık açmak, sert yiyecekler koparmak doğal dişlerimize nasıl zarar veriyorsa porselen uygulamalara -özellikle laminalara- zarar verebilir. Yerinden çıkmasına veya kırılmasına sebep olabilir. Dolayısıyla garanti olması açısından bir miktar dikkatli olmak tavsiye edilir. Doğal dişlerimizi korurken geçerli kurallar lamina ve porselen kaplamalar için de geçerli. Ön dişlerle elma, ayva vs ısırmamak, bıçakla kesip dilimleyerek yemek, çok sert yiyecekleri temkinli olmak akılda tutulmalı.
En önemli faktör de diş sıkma. Çok yaygın olan ve çok da fark edilmeyen diş sıkma ve gıcırdatma alışkanlığınız varsa, doktorunuz sizi bu konuda uyarmışsa porselen restorasyonları korumak için en basit ve etkili yöntem bir gece plağı kullanmak.  

 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.