banner113

Kadına şiddet taksicilere anlatıldı  

banner106

Türkiye Kadın Haklarını Koruma Derneği Alanya Şubesi, kadına şiddet ve toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimlerine devam ediyor. 

Kadına şiddet taksicilere anlatıldı  
08 Kasım 2019 Cuma 15:26

banner108
banner238

İlk eğitim, geçtiğimiz haftalarda Alanya’daki meslek odalarının başkanları ile dernek binasında yapılan toplantıda gelen davet üzerine Alanya Şoförler Odası’nda yapıldı. Oda Başkanı Recep Çalış önce yönetim kurulu ve diğer yönetim birimleri, ardından tüm üyelerine yönelik eğitim çalışmasına seveseve ev sahipliği yapabileceğini söylemişti.
Oda Başkanı Çalış’tan gelen davet üzerine, Türkiye Kadın Haklarını Koruma Derneği Alanya Şubesi Başkan Yardımcısı Avukat Halime Şenli, oda binasında bir sunum gerçekleştirdi. Yönetim Kurulu Üyeleri Çetin Geyik ve Füsun Bağrıyanık’ın da katıldığı seminerde kadına yönelik şiddet, toplumsal cinsiyet eşitliği konularında bilgiler verildi. Oda yöneticisi taksicilere Acil Yardım Hattı’nın çıkartmaları verildi ve araçlarına yapıştırmaları istendi. Şenli Bilgin ‘Şiddete uğrayan kadınların çoğu zaman ilk karşılaştığı, yardım istediği kişiler taksiciler. Onlara bu durumlarda ne yapmaları, nereye başvurmaları gerektiğini anlattık. Çok yararlı katılımcı bir eğitim oldu. Eğitimlerimizden ilkine ev sahipliği yapan Alanya Şoförler Odası Başkan ve Yönetimine çok teşekkür ederiz.’ dedi.

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.