banner113

Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? Son dakika açıklaması geldi

banner106

Kurban Bayramı tatili uzatılacak mı? Turizmcilerin ve tatilcilerin dört gözle beklediği tatil haberine ilişkin Bakan Zeybekçi ve Bakan Kurtulmuş'tan açıklamalar geldi.

Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? Son dakika açıklaması geldi
10 Ağustos 2017 Perşembe 09:10

banner108
banner238

Kurban Bayramı tatili için art arda son dakika açıklamalar geldi. Kurban Bayramı tatili uzatılacak mı sorusunun yanıtı henüz belli değil. 6 veya 10 güne çıkarılması beklenen tatil için gözler hükümetten gelecek açıklamaya kitlendi. Tatil süresine ilişkin henüz net bir bilgi ise yok. Kurban Bayramı tatiline ilişkin Bakan Zeybekçi ve Bakan Kurtulmuş'tan art arda flaş açıklamalar yapıldı. 2017 Yılı Kurban Bayramı arefe günü 31 Ağustos Perşembe gününe denk geliyor. Kurban Bayramı ise 1 Eylül Cuma günü başlayacak ve 4 Eylül 2017 Pazartesi günü sona erecek. Bu arada Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (ETBİR) Derneği Başkanı Ahmet Yücesan, Kurban Bayramı'na kısa süre kaldığını ve kırmızı et fiyatlarının düşüş eğiliminde olduğunu belirterek, bu yılki kurbanlık fiyatlarında ciddi artış beklemediklerini ve üreticinin elinde yeterli stok olduğunu söyledi.
BAKAN KURTULMUŞ: BAKANLAR KURULUNA GELİRSE GÖRÜŞÜLÜR
Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ise Kurban Bayramı tatiliyle ilgili "Bu konu Bakanlar Kurulu'na gelmedi. Bakanlar Kurulu'na gelirse konu konuşulur. Türkiye için en hayırlısı neyse o karar verilir" dedi.
TURİZMCİNİN UMUDU TATİLLER
Böyle bir durumda özellikle sahil bölgelerindeki konaklama tesislerindeki doluluk oranlarının yüzde 90 yüzde 100'lere çıkabileceğine dikkat çeken Prof. Dr. İge Pırnar, "Bu bağlamda uzatılmış bayram tatillerinde iç turizmde en çok talep Antalya ve Ege bölgelerinde olurken kültür turizmi turlarına talep de artıyor. Sektör temsilcileri halihazırda yaklaşan bayram tatili için artan bir talep grafiği olduğunu belirtiyor. Uzatılmış bir bayram tatili ile bu talep yaz aylarının son dönemine denk gelen süreçte yılın son yaz tatilini yakalayabilme olanağının sunulması ile daha da artacaktır Geçen yıl 9 günlük Ramazan Bayramı tatili süresince, turizm bölgelerindeki otellerin doluluk oranlarında genel olarak ortalama yüzde 50 artış sağlandı. Ege ve Akdeniz sahillerinde ve Çeşme, Fethiye, Bodrum ve Marmaris gibi tatil bölgelerinde doluluk oranları yüzde 100e, Kapadokya gibi bölgelerde de yüzde 30lardan yüzde 60lara yaklaştı" dedi.
Geçen yıl bu uzun tatil programına yönelik İzmir Turizm ve Tanıtma Vakfı (İZTAV) öncülüğünde hazırlanan 'İzmire Doyamazsın' kampanyasının oldukça başarılı olduğunu hatırlatan Pırnar, bu süreçte İzmir ve civarında yüzde 90 - 100 doluluk oranları yakalandığını belirtti.
TÜM SEKTÖRLERİ OLUMLU YÖNDE ETKİLER
Bayram tatillerin birleştirilerek uzatılmasının konaklama tesislerinin ve otellerin doluluk oranlarına olumlu etkisinin açık olduğunu ifade eden Prof. Dr. Pırnar, "Bunun yanı sıra hem tur paketleri taleplerine hem de taşıma ve ulaştırma şirketlerine, seyahat acentalarına, yiyecek - içecek işletmelerine, genel olarak bölge esnafına ekonomik katkılarının oldukça fazla olacağı açık. Ön rezervasyonların artmasıyla da tüm bu olumlu etkiler maksimize edilebilir" diye konuştu.
KURBAN BAYRAMI AYIN KAÇINDA?
Kurban Bayramı bu sene 1-4 Eylül tarihlerine denk geliyor. Vatandaşlar ise Bayram tatili kaç gün olacak sorusuna yanıt arıyor. 30 Ağustos Zafer Bayramının resmi tatil ilan edilirse vatandaşlar 30 Ağustos Çarşamba günü Bayram tatiline çıkacak. 31 Ağustos Perşembe günü Arefe günü olarak eda edilirken 1-4 Eylül tarihlerinde ise Kurban Bayramı eda edilecek. 
 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.