banner113

Labioplasti nedir? Nasıl uygulanır?

banner106

Jinekolog, Cinsel Terapist, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Esra Demir Yüzer konu hakkında bilgiler verdi

Labioplasti nedir? Nasıl uygulanır?
07 Aralık 2021 Salı 14:36

banner108
banner238


Günümüzde iletişim kanallarının gelişmesi ile kadınlar , kendi dış genital bölgelerindeki problemleri daha erken farkedip, tedavi olma yolunda daha çabuk karar verebilmeye başladılar.
- Peki kadınların dış genital bölgede  en çok rahatsız olduğu sorun nedir?
 İç dudakların dış dudaklardan dışarı doğru sarkık veya asimetrik olmasıdır.
- İç dudaklardaki sarkma ve asimetriler sadece görsel olarak mı sorun yaratır ?
İç dudaklardaki sarkmalar kadında hem psikolojik hem de fiziksel olarak sorun yaratır.
Kadınlarda fiziksel olarak;  Bitmeyen bir vajinal akıntı , tahriş ve buna bağlı olarak ağrı, cinsel ilişkide gerilmeye bağlı acı, sarkık dudaklarda kısımlarda kararma   en çok karşılaştığımız  şikayetlerdir.
Psikolojik olarak ; Kadın kendini görsel olarak beğenmediği için özgüven kaybı yaşar ve buna bağlı olarak cinsel hayatı da olumsuz etkilenir. Sırf bu yüzden birçok kadının evliliklerinde ciddi sorunlar yaşadığına bizzat şahit olmaktayız. Dışa sarkan iç dudaklar dar kıyafetler ve mayo giyildiğinde  hoş olmayan bir görüntüye neden olduğundan kadın psikolojik olarak olumsuz etkilenmektedir. 
-İç dudak sarkmaları ve asimetrilerinde tedavide ne yapılır?  
İç dudaklardaki asimetrik ,sarkık ve kararmış  durum labioplasti dediğimiz İç Dudak Küçültme ameliyat ile düzeltilebilir.
-İç dudak ameliyatlarında dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?
Ameliyat  öncesi titiz bir planlama yapıp kadında his kaybı yaratmayacak , doğal görünümlü bir teknik seçilmelidir. İç dudak  ameliyatı doğru bir teknik kullanılmadan yapıldığında hüsranla sonuçlanabilir. Çünkü ameliyatta kullanılan doku küçük olduğundan yanlış ameliyatlarda düzeltme şansı, çoğunlukla mümkün olamamaktadır.
En çok önemsenmesi gereken bir konu da; Labioplasti ameliyatı yapılırken tam bir dış genital estetik hedeflenmesi gerekliliğidir. Çünkü göze çarpan en büyük sorun olan sarkık dudaklar düzeltildikten sonra , daha az göze çarpan klitoris etrafı gevşeklikler, deri katlantıları kararmalar belirgin olmaya başlar. Bu amaçla gerekli durumlarda hudoplasti yani klitoris etrafı estetiği de beraberinde yapılmalıdır. Hudoplasti ameliyatında  önemli olan , haz kaybına neden olacak kesi hatlarından uzak durulmasıdır.
Sonuç olarak; Genital estetik ameliyatlardan olan iç dudak ameliyatı (labioplasti)   kadının hem bireysel hem de aile mutluluğu için  önemli bir ameliyattır.

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.