banner113

Marketlere koronavirüs düzenlemesi

banner106

İçişleri Bakanlığı tarafından koronavirüs önlemleri kapsamında ek genelge tüm valiliklere gönderildi. Genelgede marketlerin saatlerine sınırlama getirildi. Yenialp, "Genelgeye uymayanlara ceza uygulanacak" dedi

Marketlere koronavirüs düzenlemesi
25 Mart 2020 Çarşamba 10:53

banner108
banner238

İçişleri Bakanlığı, valiliklere yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadele kapsamında genelge yayınladı. Genelgeye göre, il ve ilçelerde tüm marketler 09.00-21.00 saatleri arasında hizmet verecek. 
'HÜKÜMETİMİZİN ARKASINDAYIZ'
İçişleri Bakanlığı, tarafından gönderilen genelge ile ilgili konuşan, Alanya Bakkalar ve Bayiler Odası başkanı Velittin Yenialp, “İnsan sağlığından daha önemli hiçbir şey olamaz. İlk önce sağlık daha sonra da esnafın iş yapması. Ondan dolayı İçişleri Bakanımızın aldığı kararı doğru buluyoruz. Bununla ilgili de hükümetimizin sonuna kadar arkasındayız. İnşallah bölgemizde ciddi anlamda bir vaka olayı oluşmaz. Çünkü bu birimize bulaşırsa hepimize bulaşır düşüncesinde 1,5 metre kuralına çok önem vermeliyiz. Marketlere baktığımız zaman içeride onlarca kişi birbiriyle yakın teması giriyor. Bırakın 1,5 metreyi yarım metre mesafede oluyorlar. Orada Allah korusun biri korona olsa herkese bulaşır. Onun için çalışma alanının onda biri kadar müşteri olma olayını destekliyoruz. 
'HERKES EVİNDE KALMALI'
Sabah 09.00 akşam 21.00 arasındaki çalışma saati uygulamasına gelecek olursak da, bu dönem içerisinde halkımız vatandaşlarımız bu saatler arasında normal alışverişlerini yapıp onun sonrasında da herkese evinde kalmalı. Eğer sokağa çıkamıyorsa da ‘evinde kal Alanya siz bize değil biz size gelelim’ kampanyası adı altında yardımcı oluyoruz. Eğer ararlarsa bölgelerinde ki en yakın marketten ulaştırma sağlayacağız. Odamız aracılığıyla 1150 tane odamıza kayıtlı üye bulunmakta ve bunların tamamına mesaj sistemi üzerinden bilgilendirme yapıldı. İçişleri tarafından yayınlanan genelgeye uyuşmadığı takdirde Kolluk kuvvetleri tarafından, devletimizin hükümetimizin belirlediği cezalar uygulanacaktır. Onun için esnaflarımızdan mutlaka bu genelgeye uymaları istemekteyiz” dedi.

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.