banner113

Mehmet Nuri Ersoy: Otellerden alınan vergi çok da önemli değil

banner106

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Turizmcilerin cirolarının binde 0.75’ini ödeyecekleri Ajan payı için ‘çok önemli değil’ diyen Ersoy, Ajans sayesinde otellerin yüzde 10 indirim yapmaktan kurtulduğunu ileri sürdü.

Mehmet Nuri Ersoy: Otellerden alınan vergi çok da önemli değil
25 Kasım 2019 Pazartesi 09:46

banner108
banner238

2020 turist hedefini 57 milyon olarak açıkladı

Kapadokya’da incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2020 turist hedeflerinin 57 milyon olduğunu söyledi. 2019 yılında gelen ziyaretçi sayısının 52 milyon olacağını belirten Ersoy, turizmcilerin şikayet ettiği Tanıtım Ajansı katkı payı ve konaklama vergisi adı altında getirilen yeni vergi ile ilgili de değelendirmede bulundu.

''Alınan vergi çok da önemli değil''

Ajansta toplanan paralarla tanıtım kampanyalarının başladığını söyleyen Bakan Ersoy, turizm sektöründen alınan verginin çok da önemli olmadığını belirterek, ‘’Bu yıl bunu test etmiş olduk. Kampanyalar sayesinde Thomas Cook krizine rağmen sayı ve fiyat arttı. Halbu ki bu olmasaydı sektör panik halinde yüzde 10 fiyat düşürebilirdi. Oysa yüzde 1’in altında bir katkı ile turist için fiyat indirmeye gerek kalmadı.’’ diye konuştu.

''Thomas Cook'un etkisi 50-60 milyon dolar olur''

Thomas Cook’un iflasının Türk turizmine 50-60 milyon dolarlık bir etkisinin olacağını öne süren Mehmet Ersoy, şirketin daha önce iki kez batmayı denediğini belirterek, ‘’Zaten batacağını biliyorlarmış. Daha önce iki kez batmayı denedi batamadı. Üçüncüde batmayı başardı.’’ ifadelerini kullandı.

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.