banner113

Oteller açılacak, peki ya tesis içindeki diğer üniteler?

banner106

Talep yetersizliği nedeniyle kapanan otellerin konaklama bölümü, haziran ayı ile birlikte yeniden açılacak. Peki otellerin içindeki restoran, sauna, hamam vb üniteler nasıl açılacak?

Oteller açılacak, peki ya tesis içindeki diğer üniteler?
21 Mayıs 2020 Perşembe 08:30

banner108
banner238

Konaklama tesisleri, haziran ayı ile başlaması planlanan normalleşme dönemiyle birlikte, yeniden hizmet vermeye başlayacak. Şu anda ülke genelinde tesilerin ne kadarının açılacağı, bunların ne oranda talep göreceği bilinmese de, beklenti bu yönde

Oteller sadece konaklama hizmeti verbilecek
Ancak oteller, açıldıkları taktirde sadece konaklama hizmeti verebilecek. Nedeni ise tesislerin içinde bulunan havuz, restoran, hamam, sauna, masaj salonu gibi bölümlerin 16 Mat tarihinde İçişleri Bakanlığı genelgesiyle kapatılmış olması. Söz konusu genelge bu haliyle yürürlükte kaldığı sürce, ne belediye ne de Bakanlık belgeli oteller söz konusu üniteleri faaliyete geçebilecek.
Diğer üniteler İçişleri Bakanlığı tarafından kapatılmıştı
İçişleri Bakanlığı’nın 16 Mart tarihinde yayınladığı genelgeyle, Covid-19 nedeniyle, çok yakın bir mesafede bir arada bulunarak hastalığın bulaşma riskini arttıracağı gerekçesiyle; tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları (atari, playstation vb.), her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetleri durdurulmuştu.
Bu durumda konaklama tesisleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın hayata geçirdiği ‘Sağlıklı Turizm Sertifikası’nı alsa dahi, hamam, sauna, yüzme havuzu, restoran, çocuk kulübü vb üniteleri açamayacak.
İçişleri Bakanlığı'nın yeni genelge yayınlaması gerekiyor
Tesislerin bu üniteleri yeniden faaliyete geçirebilmesi için, İçişleri Bakanalığı’nın 16 Mart tarihli genelgeyi yenilemesi ve bu alanların açılması için gerekli kriterleri belirleyerek, açılmalarına izin vermeleri gerekiyor. İşletmeler, İçişleri Bakanlığı’nın belirlediği kriterleri yerine getirdikten sonra, yine İçişleri Bakanlığı’nın belirleyeceği tarihte tesislerdeki diğer üniteleri açabilecek.
Mevcut duruma oteller, sadece konaklama hizmeti verebiliyor ve yiyecek-içecek servisi odalara yapılıyor.

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.