banner113

Rus turist yönünü Ege’ye çevirdi, yüksek çift haneli artışlar

banner106

Rusya'dan Ege bölgesindeki destinasyonlara dönük talepte büyük artışlar yaşandığı belirtiliyor.

Rus turist yönünü Ege’ye çevirdi, yüksek çift haneli artışlar
26 Kasım 2019 Salı 10:23

banner108
banner238

Rusya’dan Ege’ye 513 bin turist

Rus turistlerin Muğla'daki destinasyonlara dönük talebinde büyük artışlar yaşandığı belirtiliyor. 2019 yılının 10 aylık dönemine ilişkin verilere göre, Rusya'dan bu bölgeye gelen turist sayısının yüzde 28.6 artışla 513 bine ulaştığı belirtildi. 2018'in aynı döneminde bu sayı, yaklaşık 400 bin olarak gerçekleşmişti. Rus turistin Ege'deki destinasyonlara dönük talep artışının devam ettiği kaydedildi.

Ege’deki artış Antalya’dakinin iki katından fazla

Rus Tur Operatörleri Birliği'nin sitesinde yayınlanan analize göre, aynı dönemde Antalya'ya gelen Rus turist sayısındaki artış oranı yüzde 13 olurken, Dalaman, Fethiye, Ölüdeniz, Marmaris, Bodrum, İzmir, Kuşadası, Didim ve Çeşme destinasyonlarını barındıran Ege'ye talebin yüzde 28.6 artması, ve söz konusu verilerin geçen yıla ait verilerle desteklenmesi, Türkiye'nin Rus turistin destinasyon talebini çeşitlendirmeye başladığını gösteriyor.

Hangi tur operatörü ne kadar artış sağladı?

2018 yılında Ege'deki destinasyonlara giden Rus turist sayısı Antalya'y giden sayının yüzde 8'i iken, bu yıl bu oran şimdiden yüzde 9.47'ye çıkmış durumda.

Rusya'ya Ege destinasyonları için pazar lideri olan Intourist, bu yıl Muğla'ya gönderdiği turist sayısını yüzde 36 arttırırken, Pegas'ın gönderdiği ziyaretçi sayısındaki atış oranı yüzde 45 olarak açıklandı.

Bu yılın 10 aylık döneminde TUI Rusya'nın Muğla'y gönderdiği ziyaretçi sayısı yüzde 56, Anex'in gönderdiği yolcu sayısı ise yüzde 26 oranında artış gösterdi. Ağırlık olarak Antalya'ya çalışan Coral ve Biblio Globus'un sayılarında ise geçen yıla göre çok fazla değişim gözlenmedi.

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.