banner113

Suriyeli öğretmenler Antalya'da göreve başlıyor

banner106

Suriye’deki savaştan kaçarak Antalya’ya yerleşen 95 öğretmene eğitim verildi. Öğretmenler Fatma Parıltı Ortaokulu’ndaki 770 Suriyeli öğrenciye eğitim verecek.

Suriyeli öğretmenler Antalya'da göreve başlıyor
14 Eylül 2018 Cuma 10:27

banner108
banner238
Antalya'da yaşayan 95 Suriyeli öğretmen, 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı öncesi Kepez ilçesi Çamlıbel Halk Eğitim Merkezi'nde eğitime tabi tutuldu.
UNICEF tarafından ödenekleri sağlanan Suriyeli öğretmenler, 9 gün boyunca 'Eğiticinin Eğitimi' kursunu katıldı. Türk eğitim sistemine entegrasyon sağlayan öğretmenler okulda görev yapmaya hazır hale geldi. Yeni eğitim ve öğretim yılında Kepez ilçesi Santral Mahallesi'ndeki tamamı Suriyeli öğrencilerden oluşan Fatma Parıltı Ortaokulu'nda eğitim verecek 95 öğretmen, ders zilinin çalmasını sabırsızlıkla bekliyor. Okulda 770 Suriyeli öğrenci eğitimi alırken Suriyeli öğretmenlerin yanında 10 Türk eğitimci de görev yapacak.

Suriyeli öğretmenler, mesleklerine Türkiye'de kavuşacaklarından dolayı mutluluklarını ifade etti. Türkiye'yi ikinci vatanları olarak gördüklerini söyleyen öğretmen İbtisam Elabdullah, "Savaş başlamadan önce Suriye'de 4 yıl sınıf öğretmenliğini yaptım. Savaş nedeniyle vatanımı terk etmek zorunda kaldım. Çok üzülmüştüm. Bir gün tekrar öğretmenlik yapacağımı hayal ediyordum. Bu hayalimi Türkiye'de gerçekleştireceğim için çok mutluyum" diye konuştu. (Sabah Akdeniz)
 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.