banner113

Turizm bakanın açıklamalarına tepki geldi!

banner106

Seyahat Acentaları Yöneticileri Derneği (SAYD), Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yaptığı son açıklamalara tepki gösterdi.

Turizm bakanın açıklamalarına tepki geldi!
11 Ekim 2019 Cuma 15:17

banner108
banner238

SAYD yönetim kurulu tarafından Başkan Hamit Kuk imzasıyla yapılan açıklama şöyle:

''Geçtiğimiz günlerde bir TV programına çıkarak seyahat acentelerini ilgilendiren yeni yasa çalışmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanımızın kullandığı ifadeleri hayretle ve büyük bir hayal kırıklığı ile karşıladık.

Seyahat acentelerimizin talebi doğrultusunda TÜRSAB yönetiminin önerisi ile bakanlık görevlilerince hazırlanan yeni seyahat acenteleri yasa taslağı ile ilgili olarak geçtiğimiz Şubat ve mart aylarında bizzat sayın bakanımızın başkanlığında en az 4-5 tane toplantının yapıldığını biliyoruz. İstanbul’da ve Antalya’da yapılan bu toplantılara 40- 50 kişilik gruplar halinde seyahat acentesi temsilcileri, seyahat acenteleri STK temsilcileri, TÜRSAB ihtisas başkanlıkları katılmıştır. Bahsi geçen toplantıların birçoğuna derneğimizin yönetim kurulu başkanı da dahil olmak üzere birçok üyemizin katıldığı ve bu toplantılarda sayın bakan ile yeni yasa taslağı hakkında görüş alışverişinde bulunduğu halde sayın bakanımızın bu toplantıları sanki hiç yapmamış gibi kamuoyuna açıklama yapması izaha muhtaç bir durumdur.

Sayın bakanımızın yine aynı televizyon programında uçak bileti satan seyahat acentelerinin uğradığı haksızlıkları görmezden gelerek haksız rekabete sebep olan bankaların mil programı uygulamalarını savunması ise ayrı bir hayal kırıklığı yaratmıştır.

Diğer bir hayal kırıklığı ise güya uçak bileti satan seyahat acentelerinin haklarını korumak için kurulan derneklerin bu açıklamalar karşısında derin bir sessizliğe gömülmüş olmasıdır.

Seyahat Acentaları Yöneticileri Derneği olarak 2011 yılından bu yana 1618 sayılı yasanın değiştirilerek günümüz koşullarına uyacak hale gelmesi için birçok çalışmanın içinde bulunduk. Sektör paydaşlarıyla ortak çalışmalar düzenleyerek yasanın neden değişmesi gerektiğini ve nasıl bir yasa olması gerektiğini her yerde konuştuk, anlattık, görüş alışverişinde bulunduk. Bugün gündemde olan yeni yasa taslağının bakanlığa önerilme aşamasına kadar ki sürece katkı koyduk.

Hal böyleyken bu yasa çalışmaları yapıldığı sırada aralarında ilgisiz bir yönetim kurulu üyesi de dahil katkı koymaktan kaçınan kişilerin bahane edilerek yeni yasanın önünün tıkanması seyahat acentelerimize yapılmış büyük bir haksızlıktır. Dolayısıyla acentelerimizin menfaatine olacak olan yeni yasa taslağının hiçbir şart ve koşul ileri sürülmeden meclise gönderilmesi gerekliliği hususunda tarafız.

Biz SAYD olarak mesleğimiz ve meslektaşlarımız için taraf olurken, TÜRSAB’ı yönetmeye talip bazı meslektaşlarımızın bütün bu olanlar karşısında derin sessizlik içinde olması, mesleğinden ve meslektaşlarından yana tavır almayıp onları yalnız bırakması turizm kamuoyunun dikkatinden kaçmamıştır. TÜRSAB’ın ve Türk turizminin gelişip büyümesinde ana kolon görevi üstlenmiş olan seyahat acentelerinin dışlanıp ötelenmesine ses çıkarmayanların adeta ganimet beklercesine kayıtsız kalmasını bu sektör dikkatle değerlendirecek ve asla unutmayacaktır.''

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.