banner113

Üniversite öğrencileri dikkat!

banner106

Üniversite eğitimine devam eden ve ilk kez kayıt yaptıran öğrenciler için son gün uyarısı yapıldı. Burs ve kredi başvuruları 21 Ekim'de sona erecek.

Üniversite öğrencileri dikkat!
16 Ekim 2018 Salı 15:21

banner108
banner238
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) üniversiteye devam eden ve ilk kez kaydını yaptıran öğrencilere son gün uyarısında bulundu. KYK tarafından yapılan açıklamaya göre, burs ve kredi hizmetinden yararlanmak isteyen öğrencilerin 21 Ekim Pazar günü saat 23.59'a kadar başvurusunu e-Devlet üzerinden tamamlaması gerekiyor.
Hatalı ve eksik bilgi girenlerin başvurusu geçersiz sayılacak ve başvurusunda değişiklik yapmak isteyen öğrenciler yine son güne kadar bilgilerini güncelleyebilecek. Başvuru sırasında öğrencilerin beyan ettiği bilgiler, KYK tarafından kamu kurumları aracılığıyla teyit edilecek. Yapılan değerlendirme sonucunda mevzuata uygun öğrencilere burs ve öğrenim kredisi verilecek. 
EKSİKSİZ BAŞVURU
KYK, Hatalı ya da eksik öğrenim bilgisiyle burs ve kredi başvurusu yapan öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacağını da duyurdu. Öte yandan başvuru esnasında öncelik durumu şehit ve gazi çocuğu ile yüzde 40 ve üzerinde engelli olduğunu beyan eden öğrencilerin ilgili belgeyi Kredi Dairesi Başkanlığına 28 Ekim'e kadar elden veya posta yoluyla teslim etmeleri gerekiyor.

 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.