banner113

Validen Antalyalı turizmciye 'Barselona gibi oluruz' uyarısı

banner106

Vali Münir Karaloğlu, Antalyalı turizmcilere tedariklerini yerelden sağlama çağrısı yaptı. Karaloğlu, aksi taktirde Antalyalıların da Barselona'da olduğu gibi 'turist istemiyoruz' diyebileceğini söyledi.

Validen Antalyalı turizmciye 'Barselona gibi oluruz' uyarısı
18 Aralık 2019 Çarşamba 13:37

banner108
banner238

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, sektörün yarattığı geliri Antalyalılarla paylaşmak için ihtiyaçların yerel tedarikçilerden sağlanması çağrısında bulundu.

Otel Satın Alma Yöneticileri Derneği tarafından düzenlenen, Türkiye Turizm Tedarik Fuarı’nın açılışında yaptığı konuşan Karaloğlu, turizmde 2020 yılına umut ve heyecanla girdiklerini söyledi. Bütün rekorların alt üst edildiği 2019 sezonunu tamamlamak üzere olduklarını belirtti.

''Bu işler sadece temenni ile olmaz''

Dünya gazetesinden Fikri Cinokur'un haberine göre Karaloğlu, “2020’ye daha heyecanla ve umutla giriyoruz. 2020’yi 2019’da yakaladığımız yüzde 17’lik büyümeyi koruyarak ve üzerine de koyarak tamamlarız diye temenni ediyorum. Fakat bu işler sadece temenni ile olmaz, hedef koymanız, koyduğunuz hedefler doğrultusunda da emek verip çalışmanız gerekiyor.”' diye konuştu.

''Barselona gibi oluruz''

Turizm gelirlerinin kent ekonomisine katkısı konusunda sektör oyuncularına sitem eden Vali Münir Karaloğlu şunları söyledi:

“Antalya’da bir oteliniz var, satın almanızın tamamını Antalya’nın dışından yapıyorsanız Antalya halkı ‘bir dakika’ der. Şehir olarak turizmin külfetine hep beraber katlanıyor muyuz, katlanıyoruz. Eğer turizmin oluşturduğu ekonomiyi, şehirle paylaşmazsak o zaman şehir Barselona’nın yaptığı gibi (biz artık turist istemiyoruz) der. İlerde Antalya halkının da yeter artık dememesi için, oluşan ekonominin şehirle, şehirde yaşayan halkla bölüşülmesi lazım. Ben şehrin valisi olarak buraya yaşayan 2 milyon 400 bin vatandaşımızın her birinin adına bunu talep etme hakkımın olduğunu düşünüyorum. Satın almacı arkadaşlarımız şehirden tedariği mümkün olan her şeyi buradan tedarik etmeli. Ama mutlaka yerli, olmalı. Bunu yaptığınızda halkın turizmi ve sizi daha çok sahiplendiğini göreceksiniz.” (Turizm Güncel)

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.