banner113

YAZ AYI YAKLAŞIRKEN DAHA KOLAY KİLO NASIL VERİRİZ? NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

banner106

Diyetisyen Hülya Çağatay konu hakkında bilgiler verdi. 

YAZ AYI YAKLAŞIRKEN DAHA KOLAY KİLO NASIL VERİRİZ? NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?
02 Haziran 2022 Perşembe 13:28

banner108
banner238

Uzun sürmüş bir kış mevsiminden sonra yaz mevsiminin gelmesi, daha formda bir görünüşe sahip olmak isteyenleri harekete geçirdi! Her yıl olduğu gibi bu yılda herkes, en kısa yoldan nasıl fit bir görünüme sahip olunabileceğini merak ediyor! 
Kış ayında kat kat giyinilen, minimum fiziksel aktivite ile geçirilen günlerden sonra yazın gelişi, fazlalıklardan kurtulmak isteyenler için kabusa dönüşüyor. Daha kolay kilo vermenin sırrı nedir? 
Fazlalıklardan kurtulmuş formda bir görünüşe nasıl sahip olabiliriz? 
Hemen hemen her insan düzenli bir beslenme planı oluşturmadan önce, tartıda istenilen rakama hızlı kavuşmak için aşırı kısıtlanmış detoks sürecine girebilir. Fakat bu süreçlerde kişi sağlıklı kilo vermediğinin farkında olmalıdır. Tartıda görmüş olduğunuz birkaç kiloluk değişimde istediğimiz yağ kaybı yerine su ve kas kaybetme ihtimaliniz oldukça fazladır. Aşağıdaki adımlar uygulanarak sağlıklı bir şekilde kilo kaybı sağlanabilir. 
Haftada 3-4 Gün Yürüyüş Yapılmalı 
Yaz aylarının gelmesi, sıcaklıkların artması ile bahaneniz olan soğuk havalar artık yok. Gönül rahatlığı ile temiz havada spor yapabilir ve harika bir doğa yürüyüşüne çıkabilirsiniz. Gün içerisinde kendinize ayırdığınız 1 saatlik yürüyüşte, vücutta depolanmış yağların yakımı için sizlere ekstra yardımcı olacaktır. 
Düzenli ve Dengeli Öğünler Tüketilmeli 
Öğün atlamadan düzenli ve daha hafif bir beslenme planı oluşturun ve öğünlerinizde sebzelere bol bol yer verin. Her besin grubunu içeren dengeli tabaklar tercih edin. 
Güne Kahvaltı ile Başlanmalı 
Güne kahvaltı ile başlamak sonraki öğünlerde daha kontrollü ilerlemenizde fayda sağlayacaktır. Kompleks karbonhidratların, kaliteli protein ve yağların oluşturduğu bir tabak modeli düzenleyebilirsiniz. Ya da daha ferah bir kahvaltı tercih etmek isterseniz meyve ve sebzelerin oluşturduğu shake tarzı içecekler hazırlayabilirsiniz.  
Ara Öğünler Atlanmamalı 
Bazı insan metabolizması, sürekli aktif halde kalabilmek için ara öğünlere ihtiyaç duyabilir. Ara öğünlerin varlığı bir sonraki öğün öncesi daha az acıkmanızı ve sizlere porsiyon kontrolü yaparken kolaylık sağlayabilir. 
Gece Öğünü Yapmadan Duramam Diyenlere! 
Günün yorgunluğunu atmak adına bir şeyler izlerken yemek yemeden, paketli ürün tüketmeden duramam diyen belli bir dizi insan modeli var. Daha kolay ve hızlı kilo vermek istiyorsanız rafine şekerden ve paketli ürünlerden minimum tüketecek şekilde uzak durmalısınız. Paketli ürünlerin içerdiği yüksek enerji ve şeker içeriği kilo verme sürecinde başarılı bir yol izlememizi engelleyecektir. Onun yerine daha sağlıklı atıştırmalıkları tercih edebiliriniz. Lif içeriği yüksek ve kan şekerinizi hemen yükseltmeyecek bir meyve gayet atıştırmalık ihtiyacınızı karşılayabilir. 
Bu beslenme anlayışını benimsediğiniz takdirde sadece yaz ayları için değil bütün mevsimlerde ideal yağ oranınızda kalabilirsiniz. Yaz ayları sizler için bir kâbus değil, gönül rahatlığıyla geçirilecek günlere dönüşebilir. 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.