banner113

Yücel'den davet var

banner106

Alanya Belediye Tiyatrosu tarafından 14 Aralık Cuma günü saat 20.00’de Alanya Kültür Merkezi’nde sahnelenecek Neil Simon’un ‘Büyük Aşıkların Sonuncusu’ eserinin lansmanı gerçekleştirildi. 

Yücel'den davet var
12 Aralık 2018 Çarşamba 16:00

banner108
banner238
Alanya Kültür Merkezi’ndeki (AKM) oyunun lansmanına Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Belediye Tiyatro Müdürü Hüseyin Çinal, rejisör Murat Atak ile belediye tiyatrosu oyuncuları katıldı. Lansmanda açıklamalarda bulunan Sanat Koordinatörü Esra Tığlı Kutertan, hızlı bir şekilde çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.
“İNANILMAZ BİR İLGİ VAR”
Tiyatro Müdürü Hüseyin Çinal da, “Bu oyunla sene büyük bir oyunla kapanıyor. Sene kapanıyor ama sezon kapanmıyor. Sezonda yeni bir oyunumuz daha olacak. Seyircinin ilgisi olağanüstü. Alanyalılara teşekkür ediyorum. İnanılmaz bir ilgi var. Oyunlarımız 15-20 oyundan sonra bile hala dolu olarak oynamaya devam ediyor. Yeni oyunumuza tüm halkımızı davet ediyorum” dedi.

'Büyük Aşıkların Sonuncusu'  tanıtıldı
“ALANYA SEYİRCİSİ BİR HAFTA ÖNCEDEN BİLET ALIYOR”
Rejisör Murat Atak’ta, “Bizim için cuma akşamı özel bir akşam. Yeni bir oyunumuzun ilk gecesi. Bizim prömiyer dediğimiz seyirciyle buluşacağı ilk gece var. Alanya halkını her zaman olduğu gibi bekliyoruz. Oyunumuz Türkiye’yi de küçük Amerika yapmak isteyenlerin nerdeyse başarmak istediği üzerine kurulmuş bir oyun. Ülkemizde de maalesef bazı mutsuzlukların çaresi alkolde, uyuşturucuda, antidepresan haplarda aranmakta. Oyun özünde küçük bi çapkınmlık hikayesi iken, aslında dağılmak üzere olan küçük aile yapısını nasıl ayakta tutarız mücadele vermeye çalışırken, insanların kötü alışkanlıklar edinmesiyle ilgili. Bu konuda zannediyorum ki tüm Türkiye’nin bu tür oyunlara ihityacı var.
Çarenin bunlarda olmadığını göstermek için. Biz de tiyatro olarak görevimizi yapıp halkımızı bir kez de sahneden uyarmakta yarar görüyoruz. Hemen arkasından da bu yıl Atatürkümüzün Samsun’a ayak basışının 100. yıl dönümü. 19 Mayıs’ın 100. yılında tiyatromuz yine çok özel bir projeyle Alanya seyircisinin karşısında olacak. Geçen yıldan devam edem oyunlarımız var. Bu sezon yeni başladığımız oyunlarımız var. Dolu dolu gidiyoruz. Her zaman söylediğimiz ve Başkan Yücel’in de söylediği gibi artık Alanya’ya bu sahne yetmiyor. Alanya seyircisi inanılmaz ilgi gösteriyor. Evvelki akşam 30-40 kişi kapıdan döndü. Alanya seyirici artık şunu anladı. Sinemaya gider gibi kapıdan bilet alıp içeri giremiyor. Bir hafta önceden bilet alıp yer kapma çabasında. Bu bizim için çok onur verici” diye konuştu. 

“YILLIK 30 BİN KİŞİ TİYATRO İZLİYOR”
Başkan Yücel de, “Alanya Belediyesi’nin tiyatro etkinliklerinin nereden nereye geldiğini hepimiz görüyoruz. Bu bize büyük bir haz, mutluluk veriyor. Ülkemizde neredeyse yerel yönetimlerde en iyi tiyatronun olduğu gibi en iyi gösterimlerin de bizde olduğunu görüyoruz. Ülkemizde birçok yerde tiyatromuz turnelere çıktığı gibi Alanya Belediye Tiyatrosu Müdürlüğü uluslararasında da etkinliklere katılıyor. Bu da bize büyük bir haz veriyor. Alanya’da yıllık 30 bin kişi tiyatro izliyor. 330 bin nüfuslu bir yerde her 10 kişiden biri tiyatro müdürlüğümüzden hizmet alıyor ve buradaki tüm seanslara da katılıyor. Bu hafta da ilk gösterime giren oyunumuz başlayacak. Tüm halkı davet ediyorum. Emeği geçenlere de teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.