banner113

20. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali başlıyor

banner106

Alanya 20. kez sanat ve turizmle dolu geçecek geleneksel festivalini kucaklamaya hazırlanıyor. 27-28-29 Mayıs tarihleri arasında Alanya Belediyesi tarafından düzenlenecek “Gastronomi” temalı 20. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’nin basın lansmanı, Başkan Yücel’in tarihi Alanya Kalesi’nde hayata geçirdiği Mutfak Kültür Evi’nde gerçekleştirildi

20. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali başlıyor
25 Mayıs 2022 Çarşamba 18:04

banner108
banner238

Alanya Belediyesi, bu yıl düzenleyeceği festivalin ana temasını gastronomi üzerine kurdu. Festival ile ilgili düzenlenen basın toplantısında Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel organizasyonun önemiyle ilgili açıklamalar yaparken festival komitesinde yer alan Park ve Bahçeler Müdürü Nazmi Uyar, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Çapa, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nimet Hacıkura organizasyonun detaylarıyla ilgili bilgi verdi.

YÜCEL: “ÇITASINI YÜKSELTEREK GÜZEL BİR ORGANİZASYONA EV SAHİPLİĞİ YAPACAĞIZ”

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel bu yıl 20.si düzenlenecek olan festivalin basın lansmanında şu ifadeleri kullandı; “Alanya’mızın marka değerini arttırmak, güzelliklerini, renkliliklerini, gerek ulusal gerekse uluslararası platforma taşıyabilmek için her yıl düzenlediğimiz Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’ni 2 yıldır pandemiden dolayı gerçekleştirememiştik. Yasakların kalkmasıyla birlikte 2 yıldır arzu ettiğimiz, hedef koyduğumuz 20. Uluslararası Alanya Turizm ve Sanat Festivalimizi bu sene gerçekleştireceğiz. Çıtasını çok yükselterek güzel bir organizasyona ev sahipliği yapmanın gururunu yaşayacağız.”

FESTİVAL TEMASI YÖRESEL LEZZETLERİN DOĞUŞU SLOGANIYLA GASTRONOMİ OLDU

Festivalde her yıl Alanya kültürüne ait bir konuyu öne çıkararak işlediklerini belirten Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 27 Mayıs’ta başlayacak bu yılki festivalde gastronomiyi öne çıkardıklarını söyledi. Başkan Yücel; “Biz her yıl festivallerimizde bir temayı şekillendiriyorduk. Bu sene de son yıllarda büyük ivme kazanan gastronomiyi tema aldık. ‘Yöresel Lezzetlerin Doğuşu’ sloganıyla festivalimizin büyük bir kısmını gastronomiyle dolduracağız.” dedi.

300’E YAKIN STANTLA ALANYA’NIN SANATSAL VE KÜLTÜREL DEĞERLERİ TANITILACAK

Festivalin her yönüyle dolu dolu geçeceğini belirten Belediye Başkanı Adem Murat Yücel; “Tabi diğer taraftan sanatsal, kültürel ve eğlenceye yönelik aktivitelerimiz de olacak. Festivalimiz bu Cuma kültürel değerimiz olan Yörük Göçü ile başlayacak. Ardından protokol konuşmaları ve gastronomi noktalarımızın açılışlarını yapacağız. 300’e yakın standımızda kültürel ve sanatsal değerlerimiz ziyaretçilere tanıtılacak.” dedi.

“BİRBİRİNDEN ÜNLÜ İSİMLER SAHNE ALACAK”

Her festivalde olduğu gibi bu yılki festivalde de birbirinden ünlü isimlerin sahne alacağını vurgulayan Başkan Yücel; “Ülkemizin en iyi sanatçılarından olan birbirinden ünlü isimler bu festivalimizde de sahne alacak. Seda Sayan ilk gün, Fettah Can 2. gün ve Zeynep Bastık 3. gün vatandaşlarımıza muhteşem bir konser verecek.” dedi.

Başkan Yücel son olarak herkesi festivale davet ederek; “Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor, inşallah arzu ettiğimiz ve koyduğumuz hedefe ulaşabileceğimiz bir festival olmasını diliyorum. Halkımıza ve misafirlerimize unutamayacağı güzel bir festival yaşatacağız. Herkesi bu muhteşem festivalimize davet ediyorum.” dedi.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in konuşmasının ardından Komite üyeleri festivalle ilgili ayrıntılı bilgiler vererek basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

banner109
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.