banner113

AKDAĞ'a keşif

banner106

Alanya Akdağ Kayak İhtisas Spor Kulübü hafta sonu keşfe çıktı

AKDAĞ'a keşif
12 Mart 2018 Pazartesi 07:35

banner108
banner238
Alanya Akdağ Kayak İhtisas Spor Kulübü olarak organize edilen “Alanya Akdağ Kayak Merkezi Tanıtım Etkinliği” öncesi Kulüp Başkanı Handan Aydemir, Kurucu Başkan Uğur Bülbül, Yönetim üyeleri Serkan Salvur, Ahmet Sönmez, Adnan Sarı ve Alanya Belediyesi Spor Müdürlüğü personeli Mesut ile Öz Akdağ’a keşif gezisine çıkıldı. 
Uludağ’da erken kapanan otelleri görünce, Davraz’ın alt pistlerinde iki aydan beri hiç kar olmadığını duyunca
Birde üstüne basında çıkan;
-Kartepe'de de pistler kapandı, oteller boş kaldı.
-Van'ın Gevaş İlçesi'ndeki Abalı Kayak Merkezi, 2017 yılının sonunda ve 2018 yılı içinde yeterli kar yağışı olmadığı için bir türlü sezona 'merhaba' diyemedi.
-Kuraklık, kayak merkezlerini de vurdu; kar kalınlığı düştü, pistler kapatıldı gibi manşetleri okuyunca Akdağ da karın eridiği paniğine kapıldık. 
 
Akdağ uzmanlarının beyanları ve yönetim kurulunun gözlemleri neticesinde oluşturduğumuz “Akdağ da karda var kayakta var” sloganı ile başlattığımız organizasyonumuzun fiyaskoya dönüşme ihtimali uykularımızı kaçırmaya başlamıştı. 

Her ne kadar konunun uzmanları “Akdağ’ı Davraz ve Uludağ ile kıyaslamayın burada oralardan çok daha uzun süre kar kalıyor deselerde; Erzurum, Van, Kars gibi çok soğuk iklimi olan bölgelerden aldığımız haberler kaygılarımızı arttırdı. 

Etkinlikten iki gün önce planladığımız keşif gezisini hemen erkene aldık. 
Neyseki karşılaştığımız tablo bizleri rahatlattı. 
Ülkede hüküm süren kurak hava koşullarından elbette Akdağ da etkilenmişti. Mevcut kar daha önceki yıllara göre tabiki daha azdı ama bu haliyle bile Saklıkent ve Davraz’dan çok daha iyi kar bulunduğunu gördük. Bunun hiç bir şekilde etkinliğimizi etkilemeyeceğini anlamanın rahatlığı ile yönetim kurulu üyeleri ile Akdağ’ da kayak yaparak keşif gezimizi mini bir pazar etkinliğine dönüştürmüş olduk. 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.