banner113

Alanya 20 ülkeden 500 sporcuyu ağırlayacak. Başkan'da davet var...!

banner106

Ülkemizde ilk kez gerçekleşecek dünyanın en büyük Açık Su Yarışları Serisi olan Oceanman, 11-12 Mayıs tarihleri arasında Alanya’da yapılacak. 4 kıtada 19 ülkede şampiyona şeklinde düzenlenen yarışa 20 ülkeden 500’den fazla sporcunun katılması bekleniyor.

Alanya 20 ülkeden 500 sporcuyu ağırlayacak. Başkan'da davet var...!
16 Nisan 2019 Salı 17:02

banner108
banner238
Oceanman Türkiye Kurucu Ortağı Abdurahman Açıkalın tarafından Alanya Belediyesi’nin ev sahipliği ile düzenlenecek olan Oceanman Turkey yarışlarının basın toplantısı Alanya Belediyesi’nde gerçekleştirildi. Toplantıda basına bilgi veren Abdrurrahman Açıkalın, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Antalya Valiliği, Spor Genel Müdürlüğü, Türkiye Yüzme Federasyonu ve Alanya Belediyesi’nin ev sahipliğinde ülkemizde ilk kez bu kadar kapsamlı uluslararası platformda gerçekleştirilecek olan dünyanın En Büyük Açık Su Yarışları Serisi Oceanman Yarışlarını Alanya’mızda gerçekleştiriyoruz. Oceanman Yarışlarında çocuklar arası kategorilerden başlayarak, takım, 1.5-5 ve 10 km mesafelerindeki yarışmalarda her yaştan ve seviyeden yüzücüler katılım sağlayacaktır.” dedi.
 
AÇIKALIN; ”ALANYA SPORU VESİLE EDEREK MARKA DEĞERİNİ ARTTIRMAYA DEVAM EDİYOR”
Oceanman Türkiye Kurucu Ortağı Abdurahman Açıkalın, “Alanya, sporu vesile ederek marka değerini arttırmaya devam ediyor. Oceanman yarışlarına katılan sporcuların %67 si aileleriyle katılıyorlar.   Dolayısıyla,  Alanya, yarışma haftasında 2000’e yakın sporcuyu ve yakınını ağırlayacak. Dünya şampiyonasında derece almış sporcular da yarışa katılacak.  5 ve 10 km parkurunda, sporcular, Keykubat Plajı’ndan başlatarak Kleopatra Plajına yüzerken, tarihi Alanya Kalesi’nin çevresini dönecekler. Parkur olarak Alanya Kalesi ve çevresini seçmemizin sebebi;  dünyada benzerine ender rastlanan böylesine muhteşem bir doğaya sahip olması ve yüzmeyi vesile ederek; Alanya’nın uluslararası alanda ön plana çıkartılması. Organizasyon sonrasında 20 ülke den gelen yarışmacıların ‘Alanya da ben bu parkurda yüzdüm’ diyebilmeleri beklentilerimiz arasındadır.’’ dedi.
BAŞKAN YÜCEL’DEN DAVET
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Her zaman söylediğim gibi Alanya sporun başkentidir. Yılda 60’a yakın spor organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Bunlardan 13-14 tanesi uluslararası nitelikte. Ülkemizde ilk kez gerçekleştirilecek olan Oceanman Açık Su Yarışları’nın Alanya da gerçekleştiriliyor olmasından mutluluk duyuyoruz. Alanya’mızı hem ulusal hem de uluslararası alanda marka haline getiriyoruz. Gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayıp gelecek yıllarda bunu katlayarak gerçekleştirmek istiyoruz. Tüm Alanya halkını 11-12 Mayıs’ta yarışları izlemeye davet ediyorum.’’ dedi. 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.