banner113

Alanya ağaçları güvenli ellerde

banner106

Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Şehrin dört bir yanını yeşillendirmeye devam ederken bir yandan da Alanya’da bulunan ağaçların bakım işlerini sürdürüyor.

Alanya ağaçları güvenli ellerde
09 Kasım 2020 Pazartesi 13:50

banner108
banner238

Alanya Belediyesi, Şehir genelinde dikim işlemini gerçekleştirdiği ağaçların, periyodik bakımını yaparak yeşil doğayı korumaya devam ediyor. Ağaçların sulanmasından budanmasına, gübrelenmesinden ilaçlanmasına kadar tüm çalışmalar periyodik olarak yapılıyor.

AĞAÇLARIN KALİTESİ VE ÖMRÜ UZATILIYOR
Budama ağaç gibi odunsu bitkilerde gelişmeyi kuvvetlendirip hızlandırarak, ağacı sağlıklı kılmak, istenilen formu vermek, çiçeklenmenin ve meyvelerin miktarını ve kalitesini arttırmak amacıyla yapılıyor. Bitki üzerindeki istenmeyen dallar belli esaslara uyularak kesilip uzaklaştırılıyor. Kuru dalların budanması yılın her mevsiminde yapılabiliyor. Ancak canlı, yaşayan dalların budanması anlamına gelen ‘yeşil budama’, bitki türlerine bağlı olmakla birlikte genellikle vejetasyon (büyüme) dönemi dışında sonbahar ya da kışın yapılıyor. Bu sayede ağaçların hem kalitesi arttırılıyor hem de ömrü uzatılıyor.

UYAR: “YEŞİLİ KORUYOR, GELİŞTİRİYORUZ”
Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Nazmi Uyar yaptığı açıklamada; “Budama çalışmaları Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün alanında uzman personelinin oluşturduğu ekip ve her ekibin başında bulunan teknik personel (Orman Mühendisi, Orman Teknikeri, Ziraat Mühendisi veya Peyzaj Mimarı) tarafından yürütülmektedir. Her ağaç için değerlendirme yapılmakta ve ağacın türü, aktüel durumu göz önünde bulundurularak ihtiyaç duyduğu en uygun budama yöntemi seçilerek uygulama yapılmaktadır. Alanya Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel’in ‘Yeşili geliştirin, yeşili koruyun’ şiarıyla çalışmalarımıza özenle devam ediyoruz.” dedi.

“DOĞA MİRASIMIZI KORUYORUZ”
Yaşlı ve koruma değeri yüksek ağaçları da unutmadıklarını vurgulayan Uyar; “Ayrıca daha önce başlattığımız yaşlı ve koruma değeri yüksek ağaçların bakım ve rehabilitasyon çalışmaları devam ediyor, doğa mirası ağaçlarımızın bakımlarını ve rehabilitasyon çalışmasını yaparak ağaçları gelecek nesillere sağlıklı şekilde aktaracağız.” dedi.
 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.