banner113

Alanya belediyesi kabak sokağını genişletiyor!

banner106

Alanya Belediyesi, engelli bireylerle el ele vererek Alanya’yı güzelleştirmeye devam ediyor.

Alanya belediyesi kabak sokağını genişletiyor!
21 Temmuz 2020 Salı 15:14

banner108
banner238
Açıldığı ilk günden bu yana yerli-yabancı bütün misafirler tarafından büyük ilgi gören ‘Kabak Sokağı’ genişletme çalışmaları sürüyor.
Alanya Belediyesi yaptığı çalışmalarla örnek olmaya devam ediyor. Engelli bireylerin hayata katılımları noktasında her alanda birçok çalışma yapan Alanya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Kentsel Tasarım Müdürlüğü ile iş birliğinde Şehre farkındalık kazandırdığı ‘Kabak Sokağı’nı genişletmeye başladı. İlk yıl engelli bireylerin marifetli elleriyle ortaya koyduğu 700 kabakla başlayan proje, bu yıl 2 katına çıkarılarak sokağın rengine renk katıldı.

21 ENGELLİ BİREY GÖREV ALDI
Alanya Belediyesi Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi’nde görevli El Sanatları Öğretmeni Ayşegül Macar Koçak eşliğinde, farklı engel gruplarından 21 engellinin dahil olduğu çalışmada, sokak boydan boya genişletilerek Alanya 'da yaşayan vatandaşlara ve Alanya'ya gelen misafirlere seyir zevki sunuyor.

1 YILDA İKİYE KATLADI
Alanya Belediyesi Engelsiz Sanat Atölyesi’nde 700 kabak süslemesi ile başlayan faaliyet, 1 yıl içerisinde 1600 kabak süslemesiyle devam ediyor. Yapılan kabaklarla bütün sokağın aydınlatılması planlanıyor. Toplamda 135 metrelik alanda sergilenen işlenmiş su kabakları, her ziyaretçinin dikkatini çekiyor.
Bu çalışma içerisinde yer almaktan mutluluk duyan engelli bireyler, vatandaşlar ve çarşı sakinleri başta Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.


 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.