banner113

Alanya'da 19. kez hayat bulacak!

banner106

Bu yıl “Osmanlı” ana temasıyla düzenlenecek 19. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali, zengin bir programla ziyaretçilerine unutulmaz anılar yaşatacak.  

Alanya'da 19. kez hayat bulacak!
12 Haziran 2019 Çarşamba 14:26

banner108
banner238


15, 16 ve 17 Haziran tarihlerinde düzenlenecek festivalde,  kültür sanat etkinliklerinin yanı sıra Yörük kültürünü anlatan aksesuarlar, sergiler, defileler, Türk-İslam sanatına dair çalışmalar, geleneksel Türk el sanatları, takı, seramik, fotoğraf sergileri ve daha pek çok sanat etkinliğiyle kültür ziyafeti sunulacak.

Alanya Belediyesi tarafından 15, 16, 17 Haziran tarihlerinde 19’uncusu düzenlenecek “Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’nde bu yıl Osmanlı Teması işleniyor. 15 Haziran Cumartesi saat 17.30’da Atatürk Anıtı önünde düzenlenecek kortej ve Yörük Göçüyle başlayacak festival,  Belediye arkası ve iskele meydanındaki alanında düzenlenecek etkinliklerle üç gün devam edecek.
Festival kapsamında Alanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da birbirinden değerli pek çok sergiyi vatandaşlarla buluşturmaya hazırlanıyor.

YÖRÜKLERDE BAŞ VE AKSESUARLAR SERGİSİ
Antalya Olgunlaşma Enstitüsü’nün Teke Yöresi Yörükleri ile ilgili yaptığı araştırmalar kapsamında ortaya çıkarılan Yörük Kadın Başları ve aksesuarlarının yer aldığı sergide, Yörük kadınının sosyal statü, duygu ve istekleri renkler, oyalar ve aksesuarlarla anlatılıyor. 14 adet Yörük Başı örneği, seramik büst ve suluboya tabloların yer aldığı sergi festival meydanındaki sergi çadırında ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

OSMANLI TEMALI KIYAFETLER DEFİLESİ VE SERGİSİ
Antalya Olgunlaşma Enstitüsü’nün geleneksel el sanatları alanında yaptığı çalışmalar kapsamında; Osmanlı motifleri ve renkleri kullanılarak hazırlanan “Osmanlı ” temalı kıyafetler, rıhtım bölgesindeki sergi çadırının içerisinde sergilenecek. Yine Antalya Olgunlaşma Enstitüsü tarafından Şelale Meydanında Osmanlı Temalı bir de defile yapılacak.

TÜRK İSLAM SANATLARI- HAT- TEZHİP- MİNYATÜR SERGİSİ
Türk - İslam Sanatlarından Hat, Tezhip ve Minyatür gibi sanat dallarından oluşan göz alıcı eserler, orta meydanda kurulan sergi çadırında sergilenecek.

CAM FÜZYON SANATI SERGİSİ
Antalya Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlana cam füzyon eserler, orta meydandaki sergi çadırında diğer eserlerle birlikte sergilenecek. 

ZİYNET KOLEKSİYONU TAKI SERGİSİ
Takı sanatının en temel taşlarından biri olan gümüşten Antalya Olgunlaşma Enstitüsü atölyelerinde elde edilen takılar, orta meydandaki sergi çadırında meraklıların beğenisine sunulacak.

ALANYA BELEDİYESİ EL SANATLARI KURSLARI SERGİSİ
Alanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde açılan kurslarda eğitim gören kursiyerlerin hazırladığı ipek kozasından çiçekler, iğne oyası ürünler, kâğıt rölyef alanında yapılan eserlerin yer alacağı sergi, festivalin kültür-sanat stantları bölümünde halkın beğenisine sunulacak. 

ALANYA BELEDİYESİ MUZ LİFİ ATÖLYESİ
Alanya Belediyesi’nin 2015 yılında hayata geçirdiği “Muzdan Sanata, Hayalden Tasarıma Muz Lifi” projesi kapsamında sürdürülen çalışmalardan örnekler, festival alanında rıhtım bölgesinde sergilenecek. Muz lifi kumaş ve muz lifinden yapılan ayakkabı, çanta, duvar panoları sergi alanında ziyaretçilerini bekliyor. 

GELENEKSEL TÜRK EL SANATLARI ÇİNİ SERAMİK SERGİSİ VE ÇÖMLEK YAPIMI
Osmanlı mimarisinde en önemli dekoratif malzeme olarak kullanılan çini ve Anadolu’da eski çağlardan beri çeşitli alanlarda var olan çömlekçilik sanatıyla ilgili eserlerden oluşan renkli bir sergi açılacak. Aynı zamanda uygulamalı olarak çömlekçi çarkı ile çömlek yapımı da ziyaretçilere gösterilecektir. 
 
 GELENEKSEL TÜRK EL SANATLARI EBRU SANATI SERGİSİ
Son yıllarda unutulmakta olan Ebru Sanatını yeniden canlandırmak isteyen Alanya Belediyesi, festivalde bu sanata da büyük bir yer ayırdı. Ortaya çıkan eserin bir ikincisinin olmaması ve asla kopya edilememesi açısından da ayrı bir değere sahip ebru, Türk Kâğıdı” ya da “Mermer kâğıt” olarak da adlandırılıyor. Uygulamalı olarak anlatılacak bu sanattan elde edilen eserler aynı zamanda meydandaki sergi çadırının yan bölümünde ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

SİYAH BEYAZ FOTOĞRAF SERGİSİ 
Alanya Kent belleğinin oluşturulması amacıyla belediye arşivine kazandırılan siyah-beyaz fotoğraflardan oluşan sergi, her yıl olduğu gibi bu yıl da rıhtım bölgesinde yerini alacak. Yüz adet fotoğraftan oluşan sergi, Alanya’nın geçmişine ait sokaklarını, evlerini, sosyal yaşamını siyah-beyaz fotoğraflarla günümüze taşıyacak.

ULUSAL FOTOĞRAF YARIŞMASI SERGİSİ 
Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen ve küratörlüğünü Alanya Fotoğraf Sanatçıları Kulübü’nün (AFSAK) yaptığı, Alanya Belediyesi 15. Ulusal Fotoğraf Yarışmasında dereceye giren fotoğrafların yeraldığı sergi, rıhtımda sanatseverlerle buluşacak.

FOTOĞRAF SANATÇILARI KULÜBÜ FOTOĞRAF SERGİSİ 
Alanya Fotoğraf Sanatçıları Kulübü (AFSAK) tarafından hazırlanan karma fotoğraf sergisi, yolu AFSAK ’tan geçen eğitim almış kursiyerlerin ve üyelerinin fotoğraflarından oluşuyor. Her ay üyeler arasında yapılan yarışma birincilerinin fotoğrafları rıhtımdaki bu sergide yeralacak.
 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.